בע"ה י"ב ניסן תשפ"ד
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

ט' ניסן: רבי אריה לוין זצ"ל

47 שנים לפטירתו של הצדיק הירושלמי

  • ט' ניסן תשע"ו - 10:14 17/04/2016
גודל: א א א

היום, ט' בניסן, חל יום השנה ה-47 לפטירתו של הצדיק הירושלמי רבי אריה לוין זצ"ל.

רבי אריה נולד וגדל בפולין ומשחר ילדותו למד תורה מתוך עוני רב ובמסירות נפש עילאית. לאחר שעלה ארצה והשתקע בירושלים הוא מונה למשגיח בתלמוד תורה 'עץ חיים', שם הוא היווה לאלפי התלמידים שעברו שם במשך עשרות השנים בהן כיהן בתפקיד זה, דמות מופת של צדיק, ענוותן ומסור מאוד למצוות שבין אדם לחבירו.

במשך עשרות שנים הוא נהג לבקר אסירים בבתי הכלא וכן חולים קשים בבתי הרפואה בירושלים, בין היתר חולים במחלת הצרעת שהייתה נפוצה באותן שנים. מעשיו אלו זיכו אותו בתואר "רבם של האסירים" ו"רבם של המצורעים", כך הוא מכונה בפי יהודים רבים.

קשר מיוחד היה לרבי אריה זצ"ל עם אנשי המחתרות שפעלו בירושלים. מלבד סיוע שהעניק להם על ידי הסלקת אמצעי לחימה בביתו הקטן, הוא הקפיד לבקר את אלו שנכלאו על ידי הבריטים. כשהתבקש להגיע לבקר את משה ברזני ומאיר פיינשטיין, לוחמי האצ"ל, שעות לפני הוצאתם להורג, הוא סרב מאחר וחשש כי לא יוכל לעמוד במעמד הפרידה. כשנאמר לו שהם מעוניינים להתוודות לפני מותם, אמר רבי אריה: "על מה יש להם להתוודות? וכי יש צדיקים גדולים מאלה העולים לגרדום למען קידוש השם וישראל?".

לאחר שפיינשטיין וברזני פוצצו את עצמם לפני הוצאתם להורג, התקיימה להם הלוויה מצומצמת למדי בשל העוצר שהטילו הבריטים על כל היהודים בירושלים. רבי אריה היה מהבודדים שליוו אותם למנוחת עולמים בבית העלמין בהר הזיתים.

על פי צוואתו, נרשם על מצבתו שבבית העלמין סנהדריה בירושלים כי הוא מבקש ממי שעולה לקברו שיאמר "אני מאמין באמונה שלמה שתהא תחיית המתים בעת שיעלה רצון מאת הבורא יתברך שמו ויתעלה זכרו לעד ולנצח נצחים", כפי הנוסח בי"ג העיקרים לרמב"ם.

תגובות (2) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 13 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד