בע"ה י"ז ניסן תשפ"ד
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

כיצד נראה שעוברי עבירה אינם נענשים?

שלוש שאלות שיעזרו לנו להבין מה וכיצד מתקנת מצוות התשובה • תניא יומי לי"ח בתמוז

  • יוסף חיים שפירא
  • י"ח תמוז תשע"ו - 16:34 24/07/2016
גודל: א א א

שבוע חדש – נושא חדש.

עד עכשיו דיברנו על תעניות שמטרתן היא ניקיון הנפש לאחר התשובה. כעת נחזור לעיקר - לתשובה עצמה, ונסביר מה היה הפגם בחטא ואת מה וכיצד התשובה מתקנת.

בשביל להבין זאת, עלינו לשאול שלוש שאלות מנחות- 2 שאלות על ההבדל בין תשובה עילאה לתשובה תתאה, ושאלה אחת על הקשר בין ישראל לה' והיא בעצם מובילה את המהלך בשלושת הפרקים הבאים.

שאלה ראשונה: צריך להבין מה שכתוב בזוהר על המילה 'תשובה' – שפירושה: 'תשוב ה' שהאות ה של שם הוי' צריכה לחזור למקומה. בשביל להחזיר את ה-ה האחרונה צריך תשובה תתאה (נמוכה) ובשביל להחזיר את ה-ה העליונה צריך תשובה עילאה (-עליונה).

שאלה שניה: בזוהר כתוב שתשובה לא מתקנת עוון של הוצאת זרע לבטלה. זה דבר מבהיל ולא מובן כי ידוע ש'אין דבר העומד בפני התשובה'. ה'ראשית חכמה' מסביר שדווקא תשובה תתאה לא מועילה אבל תשובה עילאה מועילה, וצריך להבין את זה.

שאלה שלישית: פעם אם מישהו עבר עבירה שחייבים עליה כרת הוא היה מת לפני גיל חמישים ואם עבר על עבירה שחייבים עליה מיתה בידי שמים היה מת לפני גיל שישים, ועוד יותר היו פעמים שמי שעבר את העבירה היה מת מיד. והיום זה לא קורה יש אנשים שעוברים על עבירות כאלו וברוך ה' הם חיים וקיימים לאורך ימים ושנים טובות בלי שום עונש על העבירות האלו לא בנפש ולא ברכוש.

תשובות לשאלות אלו נקבל בפרקים הבאים.

תגובות (2) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 18 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד