בע"ה א' אלול תשפ"ו
הרשמה לניוזלטר שלנו

בשליחת הפרטים את/ה מאשר/ת את מדיניות הפרטיות של האתר

Close

הותר לפרסום: רס"ן הראל בירנשטוק ורס"ם תמיר וקנין הי"ד נהרגו בדרום לבנון

במהלך פעילות מבצעית לטיהור הכפר מג'דל זון שבדרום לבנון סרק כח של חטיבה 55 מבנה ממולכד. רס"ן הראל בירנשטוק ורס"ם תמיר וקנין הי"ד נהרגו, וארבעה נפצעו.

  • מערכת הקול-היהודי
  • כ"ג אב תשפ"ו - 10:07 06/08/2026
גודל: א א א
רס"ן הראל בירנשטוק ורס"ם תמיר וקנין הי"ד (דובר צה"ל)
רס"ן הראל בירנשטוק ורס"ם תמיר וקנין הי"ד (דובר צה"ל)

דובר צה"ל התיר הבוקר לפרסום כי שני לוחמים נפלו אתמול מפיצוץ מטען בכפר מג'דל זון שבדרום לבנון. רס"ן הראל בירנשטוק (34) מנוקדים ורס"ם תמיר וקנין (33) מאילת, לוחמי מילואים בגדוד 2855 של חטיבה 55 בצנחנים.

בירנשטוק שימש מפקד פלוגה א' בגדוד, וקנין היה חובש קרבי בפלוגה. ארבעה לוחמים נוספים נפצעו באורח קשה בפיצוץ.

צה"ל הודיע כי חיזבאללה ב"הפרה בוטה" של הסכם הפסקת האש - ובעקבות כך פתח בגל תקיפות, שנמשכו גם הלילה.

הכוח סרק מבנה שהיה ממולכד

התקרית התרחשה אתמול בסביבות השעה 12:00, במהלך פעילות מבצעית של הגדוד לטיהור הכפר, שנמשכת כבר חודשים. תחילה התקבל דיווח על באגר שעלה על מטען, ובהמשך התברר כי הכוח יצא לסרוק מבנה שהיה ממולכד. ארבעת הלוחמים שנפצעו פונו לקבלת טיפול רפואי בבית החולים רמב"ם בחיפה.

הכפר שוכן בגזרה המערבית של רצועת הביטחון, מדרום לקו הצהוב ובשטח שבשליטת צה"ל. בתגובה לפיצוץ המטען תקף צה"ל אתמול תשתיות טרור באזור, ומסר כי התקיפות בוצעו "בתגובה להפרה בוטה של חיזבאללה". בין היתר הותקפו מחסנים שבהם אוחסנו אמצעי לחימה ודירות מבצעיות ששימשו את ארגון הטרור.

תגובות (0) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי: