ב"לשכת הפרוכת" חברות קבוצת נשים אשר חוקרות ומיישמות למעשה את הכנת הטקסטיל בבית המקדש, וזאת מתוך רצון ליישם את הדברים בבית המקדש. השבוע יפתח בירושלים קורס מיוחד וייעודי ללימוד התחום העתיק, אשר בעז"ה יהפוך בקרוב לרלוונטי במיוחד[caption id="attachment_80520" align="aligncenter" width="277"]

בגדי כהן (לשכת הפרוכת)
יהודים רבים מצפים ליום בו יבנה בעז"ה בית המקדש השלישי. אולם רק מעטים עמלים באופן יומיומי בכדי לחקור וללמוד כיצד התנהלו העבודות בבית המקדש, וכיצד מיישמים אותם כיום למעשה. בשיתוף פעולה של מכון המקדש, יחד עם לשכת הפרוכת, גוף של נשים החוקרות, לומדות ובעיקר מנסות להכין מוצרי טקסטיל כפי שהיו בבית המקדש, יפתח השבוע קורס ללימוד תחום הטקסטיל כפי שנעשה בבית המקדש."המטרה היא ליצור היכרות מקרוב עם המקצוע היהודי ההיסטורי – הטקסטיל, ויישומו בקודש", כתבו מארגני הקורס. "ללמוד איך מייצרים את בגדי הכהונה והלוויה, הפרוכות ושאר מוצרי טקסטיל – במשכן ובבית המקדש. וזאת בשתי בחינות גם יחד, מעשית ורעיונית".
"יש הענות ונרשמו לקורס קרוב לעשרים איש", מספרת בשיחה עם
הקול היהודי אורנה הרשברג מ"לשכת הפרוכת". "זה לא משהו "אטרקטיבי" כביכול, אלא זה משהו מאוד ייעודי ויהודי, שממוקד לעניינים הספציפיים האלה. מי שמעביר את הקורס הוא פרופסור נחום בן יהודה, שהוא גם פרופסור וגם אומן וגם רב. זה משהו מיוחד כי הוא מדייק מאוד בפרטים ומבסס אותם גם מבחינה מחקרית היסטורית וגם הלכתית". מלבד העיסוק במקורות העיוניים בנושא, יהיו בקורס מפגשים והדגמות עם החומרים, כלי העבודה, וטכניקות הייצור.
[caption id="attachment_80522" align="aligncenter" width="288"]

כבש להדגמת קרבנות (לשכת הפרוכת)
מקוות להגיע לעסק רווחיל"לשכת הפרוכת" ישנו בית מלאכה, בו עמלות הנשים מדי שבוע על מגוון פרוייקטים. "עד עכשיו בית המלאכה ישב בשילה ועכשיו אנחנו מחפשות מקום מתאים. זה בית מלאכה יוצר ומחקרי. אפשר לומר שזה סטארט אפ של נשים משוגעות למקדש", מספרת הרשברג. כרגע הפעילות מתקיימת פעם בשבוע שכן הנשים בעלות משפחות ועובדות.
אחד הפרוייקטים שעשו הנשים הוא הכנת בובות של כבש ויונים לתרגול עבור כהנים שהתקיים בידי מכון המקדש. "תפרנו בגדים לכהנים ובובת כבש ויונים שמתפרקות לחלקים וכך ניתן להדגים את עבודת הקרבנות. גם אדם פרטי שרוצה יכול לקנות כאלו בובות להדגמה", מדגישה הירשברג. "אנחנו עדיין לא מסחריים אבל בגמרא כתוב שהנשים בלשכת הפרוכת הרוויחו את הכסף שלהם מהעבודה ולא רק מכספי הציבור".
פרוייקט נוסף הוא הכנת הפרוכת עליה היה רקום באופן מיוחד, בצד אחד נשר ובצד השני אריה. "היו שאמרו שזה נס שקורה בבית המקדש, והיו שאמרו שזו עבודת חשיבה - מעשה חושב", אומרת הרשברג. "אנחנו חקרנו והצלחנו לארוג בד לדוגמא שבו הוכחנו שאפשר לעשות בצד אחד אריה וצד אחד נשר". בנוסף ארגו הנשים לשונות זהורית, אשר בבית המקדש השתמשו בארבעה סוגים שלהן, בין השאר עבור פרה אדומה והשעיר המשולח לעזאזל ביום הכיפורים.
[caption id="attachment_80521" align="aligncenter" width="277"]

נשר על דגם פרוכת (לשכת הפרוכת)
[caption id="attachment_80519" align="aligncenter" width="277"]

אריה על דגם פרוכת (לשכת הפרוכת)
בלשכת הפרוכת חברות כיום כ-15 נשים פעילות, אך ישנם נשים רבות נוספות החברות במעגלים יותר רחוקים והן משתתפות בקורסים, ערבי לימוד וכד'. "יש לנו תופרות, מעצבות, רבנית אורתודוכסית שחברה בקבוצה, צורפת, ציירות וגם צלמת", היא מספרת.
בלשכת הפרוכת ובמכון המקדש מקווים כי סדרת ההרצאות תשמש כבסיס ידע חיוני וכמקור השראה ומנוף לקראת חידוש המקדש. "לקחנו על עצמינו להכשיר את הנשים כדי שבקרוב בימינו, כאשר יגיע בעז"ה הזמן להקים דברים אמיתיים שאנחנו עכשיו רק חוקרים אותם, הן יהיו מוכשרות ויוכלו להתחיל מיד לעבוד במקדש".
הקורס, הכולל שמונה מפגשים מיועד לגברים ונשים בישיבה נפרדת ויתקיים בתערוכת מכון המקדש המחודשת ברח' משגב לדך ברובע היהודי בירושלים. השיעור הראשון יתקיים כבר ביום רביעי הקרוב, ח' טבת. לפרטים נוספים אפשר להתקשר לאורנה 050-3337385
כלנית יסמין 4 ח' טבת תשע"ד 09:29 כלנית יסמין
חסוי 3 ז' טבת תשע"ד 21:17 חסוי
מתנחל גאה 2 ו' טבת תשע"ד 13:57 מתנחל גאה
מתנחל גאה 1 ו' טבת תשע"ד 13:16 מתנחל גאה