בע"ה ט' סיון תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

"מעצר הלוחמים פגע באמון במערכת הצבאית"

הפרקליטות הצבאית חזרה בה מהגשת כתב האישום כנגד לוחמי לביא שנחשדו בתקיפת ערבי. בארגון חוננו אומרים: "אנו מקווים כי המערכת תפסיק לפגוע בלוחמים"

  • יח"צ
  • כ"ה תמוז תשע"ד - 07:22 23/07/2014
גודל: א א א
הפרקליטות הצבאית חזרה בה מהגשת כתב האישום כנגד לוחמי לביא שנחשדו בתקיפת ערבי. בארגון חוננו אומרים: "אנו מקווים כי המערכת תפסיק לפגוע בלוחמים"
[caption id="attachment_93880" align="aligncenter" width="362"]חיילי גדוד לביא משוחררים ללא תנאי (ארגון חוננו) חיילי גדוד לביא משוחררים ללא תנאי (ארגון חוננו)
בעקבות מאמצים משפטיים של עו"ד חי הבר המייצג מטעם ארגון חוננו את ארבעת לוחמי גדוד לביא שנעצרו בחשד לתקיפת ערבי באזור חלחול, הודיעה אתמול (ג') הפרקליטות כי חזרה בה לעת עתה מהכוונה להגיש כתב אישום כנגד החיילים. בעקבות ההודעה בוטלו התנאים המגבילים בהם שהו החיילים לאחר שחרורם והם יוכלו לחזור לפעילות מבצעית.
החיילים נעצרו לאחר שערבי ממזרח ירושלים טען כי הוכה באישון ליל בידי חיילים בצומת חלחול, סמוך למקום מציאת גופותיהם של שלושת הנערים שנחטפו ונרצחו בידי ערבים בגוש עציון. לטענתו נגרם נזק גם לאופנוע עליו רכב. החיילים נעצרו מאחר ומפקד הפלוגה שלהם העיד כי שהו באזור בזמן שהתרחש האירוע, ובשל העובדה כי הערבי טען שאחד מתוקפיו ג'ינג'י, ושהו במשך שבועיים במעצר.
ביום ראשון הגישה הפרקליטות הצבאית הצהרת תובע לפיה בכוונתה להגיש נגד החיילים כתב אישום, ודרשה להאריך את מעצרם.
למרות הצהרת התובע קיבל בית הדין הצבאי את טיעוני עו"ד חי הבר, המייצג את החיילים מטעם ארגון חוננו, קבע כי ישנה חולשה ראייתית בתיק, והורה על שחרורם למעצר פתוח בבסיסם עד להגשת כתב האישום שהיתה צפויה להתרחש אתמול (ג').
לאורך כל תקופת מעצרם של הארבעה טען עו"ד הבר כי אין ראיות הקושרות את החיילים למעשה, וכי כלל לא בטוח שאכן התרחשה התקיפה. בעקבות דרישותיו של עו"ד הבר נערכה בדיקה והתברר כי למתלונן הערבי לא היה ביטוח על האופנוע שטען כי ניזוק, ואף נבדקה אפשרות שהאופנוע גנוב.
[caption id="attachment_93881" align="alignleft" width="100%"]עו"ד חי הבר עו"ד חי הבר
לאירוע לא היו עדים והחיילים לא זוהו במסדר זיהוי. החיילים, אחד מהם לוחם מצטיין, הכחישו כל קשר למעשה. בנוסף מסר המתלונן מספר גרסאות סותרות. אתמול (ג') לאחר מגעים רבים מול הפרקליטות הצבאית התבשר עו"ד הבר כי בסופו של דבר לא יוגש כרגע כתב אישום כנגד הלוחמים, אך עם זאת התיק נגדם טרם נסגר.
״למרות שחרורם של הלוחמים עדיין לא ברור כיצד הרשתה לעצמה יחידת מצ״ח לנהל חקירה כה רשלנית", אמר בתגובה עו"ד הבר. "החקירה התמקדה אך ורק בדבר אחד - מציאת ראיות מפלילות בכל מחיר, תוך התעלמות מוחלטת מכל פעולות החקירה שביצוען לא היה מותיר כל מקום לספק כי מדובר בתלונה שקרית וכי לאף אחד מהלוחמים הללו אין כל קשר לארוע שכזה".
"כולי תקוה כי יופקו הלקחים הנכונים מתיק זה, כך שבעתיד ניתן יהיה להימנע ממעצרי שווא שכאלה", הוסיף עו"ד הבר, "מעצרים אשר לא רק שפוגעים ומבזים את החייל שנעצר, אלא אף יכולים לפגוע באמון שרוכש הציבור למערכת הצבאית בכלל ולרשויות אכיפת החוק בצבא בפרט״.
בארגון חוננו המסייע לחיילים ואזרחים שנקלעו למצוקה משפטית עקב המצב הבטחוני בירכו על חזרת הפרקליטות מהכוונה להגיש כתב אישום כנגד הלוחמים אך הביעו ביקורת על הפגיעה החמורה שנגרמה ללוחמים.
"צר לנו שמצ"ח והפרקליטות הצבאית התעקשו להשאיר לוחמים במעצר ממושך רק בשל מה שמסתמן כתלונת שווא של ערבי", אומרים בחוננו. "אנו מקווים כי המערכת תפסיק לפגוע בלוחמים, פגיעה שמתרחשת רק בשל רצונה לרצות ארגונים עויינים ואנטישמיים המתנכלים ללוחמי צה"ל מתוך כוונה לפגוע בפעילותם המבצעית ובכך מסכנים את בטחון ישראל".

הכתבה באדיבות ארגון 'חוננו'.

תגובות (2) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 0 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד