בע"ה י"א סיון תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

על רקע הטרור: ערבים הותקפו בירושלים ובחדרה

לנוכח אוזלת היד של מערכת הביטחון למול הטרור ההולך וגובר, נרשמים עוד ועוד פעולות התקוממות של יהודים ברחבי הארץ. בגבעת אולגה סמוך לחדרה נפצע פועל ערבי ובבנימין הושלכו אבנים לעבר רכבי ערבים

  • ט' תמוז תשע"ד - 11:55 07/07/2014
גודל: א א א

לנוכח אוזלת היד של מערכת הביטחון למול הטרור ההולך וגובר, נרשמים עוד ועוד פעולות התקוממות של יהודים ברחבי הארץ. בגבעת אולגה סמוך לחדרה נפצע פועל ערבי ובבנימין הושלכו אבנים לעבר רכבי ערבים

\
r\n[caption id="attachment_90269" align="aligncenter" width="335"]רכב של ערבי שנפגע סמוך לנווה צוף רכב של ערבי שנפגע סמוך לנווה צוף

הטרור הערבי חולש כמעת על כל מרחבי הארץ ובמערכת הביטחון מתעקשים לדבוק במדיניות "ההכלה". כמו עשרות אלפי יהודים ברחבי הארץ, גם תושבי הישוב מעלה אדומים נתונים תחת מתקפה ערבית.

רק במוצאי השבת התפרעו עשרות ערבים מעזרייה ומהאזור בכניסה לישוב מעלה אדומים. המתפרעים הבעירו במקום צמיגים, ירו זיקוקים ופצצות, והשליכו בקבוקי תבערה ואבנים לעבר כוחות הביטחון במקום.

בדיווח שהוציאה המשטרה נאמר, כי כוחות יס"מ שתצפתו על האירוע ביצעו "פעולה חכמה" כלשון ההודעה, ועצרו שניים מהמתפרעים בלבד. הטרור המשיך. מאז, ובעצם עד עכשיו, ממשיכים ערביי האזור ביידוי האבנים לעבר הכביש הסמוך והשבוע נפצע נהג אוטובוס באורח קל מאבנים שיידו ערבים וניפצו את שמשת האוטובוס.

אמש (ראשון) הפגינו תושבי הישוב מעלה אדומים בכניסה לישוב, זאת במחאה על אזלת ידה של מערכת הביטחון למול הטרור הערבי. במהלך ההפגנה יידו מספר יהודים אבנים לעבר כלי רכב של ערבים, אך לא נגרם נזק.

בפעילות המחלק לפשיעה לאומנית במחוז ש"י, נעצרו חמישה קטינים יהודים בחשד לידויי האבנים. גם בצומת אום טובא שבמזרח ירושלים נעצר יהודי, זאת לאחר שיידה אבנים לעבר רכבי ערבים.

בגבעת אולגה הסמוכה לחדרה נפצע פועל בניין ערבי. קבוצת יהודים תקפה אותו ואת חבריו, זאת על רקע אירועי הטרור הגוברים ברחבי הארץ.

התקוממות יהודית למול הטרור הערבי

במוצאי השבת האחרונה דווח פעולות מחאה נוספות שביצעו יהודים כנגד ערבים. בעלייה לגילה הותקפו כלי רכב של יהודים באבנים. על פי דיווח של חדשות 0404, רכב ובו יהודים עצר במקום והניס את הפורעים תוך שאחד הנוסעים שהותקפו חוטף דגל אש"ף ומצית אותו. הצעיר נעצר.

באזור נווה צוף מחו יהודים על התגברות התקפות הערבים. לאחר שערבים הניחו מטען הבשלה (בלון גז בתוך צמיג בוער) סמוך לישוב, יידו יהודים אבנים על כלי רכב של ערבים בכניסות לכפרים באזור. כ-15 כלי רכב ניזוקו. כוחות משטרה גדולים פשטו על נווה צוף וחיפשו חשודים במעשה.

באילת דווח כי יהודים תקפו במוצאי שבת ערבי בעיר. נער יהודי נעצר בחשד למעורבות במעשה ושוחרר. בשבוע שעבר, לאחר מציאת גופות הנערים בחלחול, הותקף באילת צעיר ערבי שצעד ברחוב עם יהודיה.

אמש דיווחו ערבים כי חדר תפילה של מוסלמים הושחת במתחם של חברת אגד בירושלים. על פי הדיווח החדר משמש את נהגי החברה הערבים.

תגובות (3) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 0 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד