בע"ה ט' סיון תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

צפו: מטח בקבוקי תבערה לעבר בית בלב ירושלים

לאורך כל הלילה התמודדו תושבי המתחמים היהודים בעיר העתיקה בירושלים עם טרור בקבוקי תבערה ואבנים, נזק נגרם. כוחות הביטחון השיבו באמצעים לפזור הפגנות בלבד • צפו

  • יהודה פרל, הקול היהודי
  • ה' תמוז תשע"ד - 11:06 03/07/2014
גודל: א א א

לאורך כל הלילה התמודדו תושבי המתחמים היהודים בעיר העתיקה בירושלים עם טרור בקבוקי תבערה ואבנים, נזק נגרם. כוחות הביטחון השיבו באמצעים לפזור הפגנות בלבד • צפו


• מבט ממעוף הציפור: ההתפרעויות במזרח ירושלים
• "המשטרה איבדה שליטה בשכונות בירושלים"

לנוכח אזלת היד אותה משדרת מערכת הביטחון לטרור הערבי, הוא רק גובר ומתעצם. ההתפרעויות האלימות של ערביי מזרח ירושלים גלשו אל תוך הלילה והתרחבו גם לעיר העתיקה בבירה.

במשך שעות הלילה ספגו תושבי המתחמים היהודים 'בית הפרחים', 'מעלה הזיתים', 'בית האמת', 'נוף ציון' ועוד, עשרות בקבוקי תבערה ואבנים שהשליכו לעברם שכניהם הערבים. במערכת הביטחון נהגו ב"איפוק" כנגד כל התקיפות, ופעלו באמצעים לפיזור הפגנות בלבד.

\
r\n[caption id="attachment_89953" align="aligncenter" width="529"]שמשת הרכב נופצה ובנס בקבוק התבערה לא התלקח (אריה קינג) שמשת הרכב נופצה ובנס בקבוק התבערה לא התלקח (אריה קינג)

באבו טור, כ-100 מטר מתחנת המשטרה הקרובה, ניפצו ערבים את מצלמות האבטחה, ובבנין אחר ניפצו חלון מטבח. שעות של ירי זיקוקים והשלכת בקבוקי תבערה, לא זכו למענה הולם. לחניון בשכונת ארמון נציב השליכו ערבים שלושה בקבוקי תבערה, האחד ניפץ את שמשתו האחורית של אחד הרכבים, אך בנס לא התלקח.

כביש מספר 20, המקשר בי פסגת זאב לכביש בגין (מחלף נתניהו), סגור לתנועת יהודים מזה 30 שעות

אמש הציתו ערבים את פסי הרכבת הקלה בשכונות שועפט ובית חנינא, ובמקומות מסוימים אף יצקו בטון. בעקבות הנזקים שגרמו ערביי שכונות אלו לתשתיות הרכב הקלה, גם היום היא תעבוד במתכונת מצומצמת, מתחנת הר הרצל ועד לגבעת התחמושת. בחברת 'סיטיפס' אומרים, כי ייקחו חודשים לתקן את הנזקים שגרמו הערבים לתשתיות.

\
r\n[caption id="attachment_89954" align="aligncenter" width="486"]פסי הרכבת  הקלה בוערים בשכונות הערביות בירושלים פסי הרכבת הקלה בוערים בשכונות הערביות בירושלים
תגובות (3) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 0 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד