בע"ה י"ג אייר תשפ"ו
הרשמה לניוזלטר שלנו

בשליחת הפרטים את/ה מאשר/ת את מדיניות הפרטיות של האתר

Close

פרומו למתקפת הפתע מיו"ש: ירי נרחב במספר כפרים ביו"ש לאחר הבחירות אתמול

לאחר שהתפרסמו אתמול חלק מתוצאות הבחירות המקומיות בערים ובכפרים ביו"ש, פורסמו תיעודים של ירי נרחב במספר רב של ערים, תושבי יו"ש מזהירים כי הפניית הנשק נגדנו היא עניין של זמן.

  • זושא מימון, הקול היהודי
  • ט' אייר תשפ"ו - 12:21 26/04/2026
גודל: א א א

ביהודה ושומרון נערכו אתמול בחירות מקומיות בערים ובכפרים. לאחר סיום הבחירות ועם הכרזת חלק מהתוצאות החל ירי בחלק מהמקומות.

בתיעוד שפורסם ניתן לראות ערבים חמושים מבצעים ירי ברחובות יטא, גם מכיוון חברון נשמע אתמול ירי בלתי פוסק.

בג'נין נראה המון מוסת צועק "כתיבה כתיבה" (גדוד), כשהם מביעים תמיכה בגדוד ג'נין, וברקע קולות ירי בלתי פוסקים.

תושבי האזור דורשים מהממשלה להתחיל לאכוף את החוק ולהילחם בתופעה, וטוענים כי לנשק הזה יש מטרה ברורה וכי הוא נועד לשמש את האויב ביום פקודה.

"מנופפים ויורים בנשק שאיתו הם יסתערו על יישובי ישראל"

פעיל הימין יגאל מלכה כתב: "בצהל מרגיעים שקולות הירי בגיזרת יו"ש הלילה, נובעים מחגיגות תוצאות הבחירות המונציפליות ברשות הטרוריסטית.

הם אשכרה מנופפים ויורים בנשק שאיתו הם יסתערו על יישובי ישראל ובצהל מספרים לנו שזה "חגיגות" כאילו השבעה באוקטובר מעולם לא התרחש.

מטורף!"

העיתונאית שרית אביטן כהן כתבה לאחר התיעודים מהירי הנרחב לאחר הבחירות: הנשק אצל השכנים מטריד יותר מתרבות השימוש בו בחגיגות.

ברוך מרזל: לא למדנו כלום מהאסון בשמחת תורה

פעיל הימין ואיש חברון ברוך מרזל מסר לקול היהודי לאחר האירועים אתמול: "אתמול בחצות, ממש קרוב לשכונה שלנו נשמעו יריות מכלי נשק אוטומטיים וגם ממקלע.

צה"ל קיבל הוראה לא להתערב בטענה שזה ירי באוויר ולא מאיים - למרות הקרבה לשכונות היהודיות.

מתי נתעורר? כשהמחבלים האלו ישתמשו באותו נשק להסתער על השכונות שלנו?

לא למדנו כלום מהאסון בשמחת תורה."

במקביל: הרשות הפלסטינית ממשיכה לממן מחבלים

בתחילת השבוע שעבר Washington Free Beacon, כלי תקשורת אמריקאית מרכזי, חשף כי מחלקת המדינה האמריקנית הגישה לקונגרס דו"ח חסוי הקובע רשמית כי הרשות הפלסטינית ממשיכה במימון טרור ובתשלום משכורות למחבלים. לפי הדיווח, דו"ח מחלקת המדינה מוכיחה מעבר לכל ספק כי הרשות הפלסטינית הפרה שורה ארוכה של התחייבויות שניתנו לארצות הברית וממשלות אירופה, וכי חרף הצהרתו של יו"ר הרשות אבו מאזן בשנת 2025 על ביטול תוכנית ה"תשלום תמורת רצח", ממשלתו הוסיפה להעביר מאות מיליוני דולרים למחבלים באמצעות "רשות רווחה" שהוקמה לאחרונה ככסות להעברות הכספים למחבלים ומשפחותיהם.

ממצאים אלו מתפרסמים כשישה חודשים לאחר תחילת הפסקת האש בעזה, שבמסגרתה התחייבה הרשות בפני נשיא ארה"ב טראמפ ליישם רפורמות מקיפות ולהפסיק את מימון הטרור. הודעת מחלקת המדינה מאשרת כי הרשות הפרה – באופן מכוון ובוטה -  את התחייבויותיה. לצד המימון לטרור, הדו"ח מצביע על המשך ההסתה והאדרת אלימות מצד הרשות - בחומרי לימוד של מערכת החינות של הרש״פ, ברשתות החברתיות ובכלי התקשורת - ותמיכה בטרור באמצעות תכני לימוד ומחנות קיץ המנחילים לילדים אידאולוגיה ג'יהאדיסטית.

עוד עולה מן המסמך כי הרשות הפלסטינית פועלת בניגוד גמור להסכמי אוסלו בקידום צעדים חד-צדדיים באו"ם להקמת מדינה פלסטינית, ובפניה לערכאות משפטיות בינלאומיות. עוד צוינו ניסיונות של בכירי הרש״פ לבלום את התרחבות "הסכמי אברהם" תוך תמיכה בחרם ובבידוד מדינת ישראל בזירה העולמית, נסיונות המעידות על חוסר תום לב. בשל פעולות אלו חסמה מחלקת המדינה בספטמבר האחרון את כניסתם של בכירי הרשות לעצרת הכללית של האו"ם.

תנועת רגבים: "הרשות הפלסטינית היא ישות טרור שמתעתעת בעולם כולו. הדיווח האחרון של מחלקת המדינה לקונגרס הוא אסימון נוסף שנופל ברצף הוכחות וחשיפות רבות מספור מהשנים האחרונות. מאחורי חליפות הדיפלומטיה והבטחות השווא לנשיא טראמפ, אבו-מאזן ממשיך לתדלק את מכונת הרצח במאות מיליוני דולרים. מדינת ישראל חייבת להפסיק להישען על טרוריסטים כקבלני משנה לביטחון אזרחי ישראל. מי שמחנך ילדים לג'יהאד במחנות קיץ, רודף את מדינת ישראל בערכאות בינלאומיות ומחבל שוב ושב בהסכמי אברהם, הוא אויב לכל דבר. על ממשלת ישראל, שהוכיחה בשמי אירן שהיא יודעת איך לטפל באויבים, לפעול מיידית גם נגד מי שחותרים תחת קיומנו - ממרחק של מטרים ספורים ממפתן דלתות ביתינו."

תגובות (0) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי: