בע"ה י"א אייר תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

אושפיזין דיוסף: 2,500 איש התפללו בקבר יוסף לרפואת הרב יוסף

24 אוטובוסים ומעל 2,500 יהודים נכנסו הלילה לקבר יוסף בשכם לרגל יום האושפיזין של יוסף החל היום. המתפללים קראו תהילים לרפואתו של מרן הרב עובדיה יוסף. ערבים יידו אבנים על כוחות הצבא ונזק נגרם לאחד מכלי הרכב

  • כ' תשרי תשע"ד - 11:23 24/09/2013
גודל: א א א
24 אוטובוסים ומעל 2,500 יהודים נכנסו הלילה לקבר יוסף בשכם לרגל יום האושפיזין של יוסף החל היום. המתפללים קראו תהילים לרפואתו של מרן הרב עובדיה יוסף. ערבים יידו אבנים על כוחות הצבא ונזק נגרם לאחד מכלי הרכב
[caption id="attachment_73006" align="aligncenter" width="491"]הכניסה לקבר יוסף (הקול היהודי) הכניסה לקבר יוסף (הקול היהודי)
לצד הפקרת קבר יוסף הצדיק לידי המרצחים הערבים, מאשר צה"ל מידי פעם ליהודים להיכנס למתחם הקבר בעיר שכם, באישון ליל. הלילה, לכבוד האושפיזין של יוסף הצדיק, נכנסו מעל 2,500 יהודים – דתיים, חילונים וחרדים, רבנים, מקובלים וחיילים, להתפלל בקבר יוסף.
ציבור המתפללים אמר פרקי תהילים לרפואתו של מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א מנהיגה הרוחני של ש"ס ואחד מגדולי הדור המאושפז במצב קשה בהדסה עין כרם בירושלים. תא"ל רפי פרץ הרב הראשי הצבאי התפלל גם הוא במקום. דוידי בן ציון ראש היחידה האסטרטגית במועצה האזורית שומרון ציין כי על ממשלת ישראל לאפשר כניסות למתחם הקדוש בתדירות גבוהה יותר ולהחזיר את הישיבה שפעלה במקום על כנה.
מזה שנים מתחזקת המועצה אזורית שומרון, בסיוע אגודת "שכם אחד" את קבר יוסף. מתקנת ומשפצת אותו בכל כניסה. זאת משום שפעמים רבות נמצאים במקום ממצאים המורים על פגיעה והרס של האתר הקדוש. זאת ככל הנראה בידי ערביי שכם. .
המועצה האזורית שומרון הביאה עד כה מעל 100,000 בני אדם לבקר במקום במשך 5 שנים. זאת כחלק מפעילותה לשימור המקום ההיסטורי והקדוש. ולהחזרתו למרכז תשומת הלב הציבורית.
במהלך הלילה יידו ערבים אבנים על כוחות הצבא ולפחות רכב צבאי אחד ניזוק מהאבנים. לפנות בוקר יצאו המתפללים וכוחות הצבא משכם, והקבר חזר לידי ה"שוטרים הפלסטינים" המוצבים במתחם.
תגובות (1) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 0 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד