בע"ה ו' אייר תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

אכיפה סלקטיבית: צה"ל לא יפנה את המאחז הערבי עד עזיבת אובמה

לאחר שבצה"ל מיהרו להרוס את המאחזים עוז ציון ורמת מגרון לקראת ביקור אובמה, הוחלט כי המאחז הערבי שהוקם היום (רביעי) באיזור E1 לא יפונה עד תום ביקורו של הנשיא האמריקאי.\r\n

  • אביאל הלוי
  • ט' ניסן תשע"ג - 20:21 20/03/2013
גודל: א א א
לאחר שבצה"ל מיהרו להרוס את המאחזים עוז ציון ורמת מגרון לקראת ביקור אובמה, הוחלט כי המאחז הערבי שהוקם היום (רביעי) באיזור E1 לא יפונה עד תום ביקורו של הנשיא האמריקאי.
בצה"ל הוחלט כי המאחז הערבי שהוקם היום בשנית סמוך למעלה אדומים, לא יפונה עד תום ביקור נשיא ארצות הברית, כך דיווח אתר Ynet. ההחלטה באה בניגוד להריסת שני מאחזים יהודיים על ידי צה"ל לקראת ביקורו של אובמה.

[caption id="attachment_56103" align="aligncenter" width="499" caption="מאחז ערבי (הצלה יו''ש)"]
ביום שני בלילה, שעות ספורות לאחר השבעת הממשלה החדשה הרסו צה"ל והמשטרה את המאחזים עוז ציון ורמת מגרון שבחבל בנימין. סוכנות תצפית דיווחה כי בסביבות השעה 1:00 בלילה הגיעו הכוחות למאחז עוז ציון הממוקם סמוך לישוב גבעת אסף והרסו שני בתי עץ שהיו במקום. בהמשך עברו הכוחות למאחז רמת מגרון, שם גם הרסו שני צריפי עץ. לא דווח על עימותים במהלך ההריסות.
כזכור, בצה"ל ניתנה הוראה לקראת ביקור אובמה, לפיה יש לפנות את המאחזים ולמנוע את הקמתם עד לסוף הביקור. בניגוד להריסת המאחזים היהודים, הוחלט בצה"ל כי  עד תום ביקורו של אובמה אין בכוונתם לפנות את המאחז הערבי שהוקם היום (רביעי) באזור E1, סמוך למעלה אדומים. כזכור, היום הקימה קבוצה של כ-500 ערבים את המאחז, המכונה "הנכדים של יונס". מקימי המאחז אמרו כי הם רוצים להביע בכך את "התנגדותם לעמדותיו של הממשל האמריקני, שנוטה באופן מסורתי לטובתה של ישראל".

תגובות (2) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 0 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד