[caption id="attachment_31720" align="alignleft" width="300" caption="גבעת האולפנה (הלל מאיר - יחידת תצפית)"]
שופטי בג"ץ, בנשיאות השופט אשר גרוניס, דחו אחר הצהריים (שני) את בקשת המדינה לדון מחדש בפסיקה שקבעה להרוס את שכונת האולפנה בבית אל. השופטים קבעו כי חמשת הבניינים עליהם נטען כי נבנו על אדמה ערבית פרטית, ייהרסו עד לראשון ביולי, בעוד פחות מחודשיים. בג"ץ דחה אחר צהרים (שני) את בקשת המדינה לדיון חוזר בעניינם של חמשת המבנים בגבעת האולפנה. בהתאם לתשובתה הקודמת של המדינה לבג"ץ, לפיה "כל בנייה על אדמה פרטית - תוסר", קבע בג"ץ בעבר כי יש להרוס את בתי שכונת האולפנה עד לתאריך ראשון באפריל.לפני כעשרה ימים פנתה פרקליטות המדינה לבג"ץ וביקשה לדון מחדש בעניינם של הבתים.
"ראש הממשלה ופורום השרים מבקשים לשקול מחדש את דרך יישום המדיניות עליה הודיעו לבית המשפט", נכתב בבקשת המדינה. המדינה ציינה עוד, כי המבנים המיועדים להריסה מאוכלסים ומתגוררות בהם כשלושים משפחות. "אומנם טענות לעניין רכישת המקרקעין הועלו בעבר ונדחו על ידי הגורמים המוסמכים במינהל האזרחי, אך לא ניתן להתעלם מכך שההליך בבית המשפט המחוזי תלוי ועומד".
עוד הוסיפה באת כח המדינה, כי בשורה של עתירות ניתנה התחייבות להסיר מבנים באיזור יהודה ושומרון או שהמדינה חויבה לעשות כן בפסיקת בית המשפט. למחויבות זו, נטען, יש השלכות רחבות. לפיכך, "הוחלט לקיים חשיבה מחודשת לגבי סדר העדיפות באכיפת הדין באזור, המשלב לצד ההיבטים התכנוניים והקנייניים גם שיקולים מדיניים, ציבוריים ומבצעיים".
נשיא בית המשפט העליון, אשר גרוניס, קבע היום כי אין בטענות המדינה כדי לפתוח את הדיון בעתירה מחדש. גרוניס האריך את מועד פסק הדין שניתן, והורה להרוס את הבתים בבית אל עד הראשון ליולי.
תגובות:חבר הכנסת דני דנון: "החלטת בג"ץ הנוכחית היא בדיוק הסיבה שיש צורך בחוקים עוקפי בג"ץ, להעביר חקיקת בזק, לעקוף את החלטת בג"ץ ולהכשיר את השכונה. נבחרי הציבור, וממשלת הליכוד בראשם, הם אלו שיכריעו בנושאים ערכיים מהותיים ולא ביה"מ שאינו מייצג את רצון העם אלא את דעותיו האישיות- שכונת האולפנה לא תפונה", אמר דנון. לדבריו, הניסיון של בג"ץ לסנדל את המדינה וההיכנעות כלפי גורמי השמאל הקיצוני, פוגעים ברצון העם שבחר את הליכוד לשלטון בכדי לפתח ולבנות ביהודה ושומרון.
ח"כ אורי אריאל: "ברור כעת לכל כי ראש הממשלה כשל באופן נחרץ בהגנה על ההתיישבות. מדובר בפלונטר אותו הוא יצר, והוא יכל להסדיר אותו על ידי העברת חוק ההסדרה אותו הוא עוצר בגופו ממש. אנחנו דורשים מראש הממשלה להביא חוק הסדרה ממשלתי עוד בפגרה הנוכחית".