המשטרה פינתה אמש את ה"מאחז" שהקימו פעילי שמאל אנרכיסטים וערבים בשטח שבין מעלה אדומים לירושלים. לאחר שבג"ץ הוציא צו ביניים האוסר את פינוי האהלים, פונו מהמקום רק הפולשים, ועתידם של האהלים נתון להכרעת בג"ץ
\אמש (מוצ"ש) הגיעו מאות שוטרים ל"מאחז" החדש שהקימו פעילי שמאל וערבים בשטח שבין מעלה אדומים לירושלים המכונה E1.
השוטרים הודיעו על הכרזתו של השטח כשטח צבאי סגור, ולאחר מכן העלו על אוטובוסים כ-100 פעילי שמאל וערבים שנכחו במקום.
ה"מאחז" הוקם לפני מספר ימים בידי הארגון האנרכיסטי "הוועדות להתנגדות לגדר", שיזמו בעבר מספר פרובוקציות בסניפי רמי לוי בשער בנימין ובצומת גוש עציון.
פעילי השמאל חברו למספר ערבים מהכפר א-טור, הטוענים כי האדמות במקום בבעלותם, והקימו במקום כ30 אוהלים. בעקבות כוונת המשטרה לפנותם מהמקום, פנו הערבים לבג"ץ, שהוציא צו ביניים האוסר על פינויים עד לדיון בנושא.
\בדיון שנערך אמש, הצהירה המדינה כי מרבית האוהלים שנבנו ממוקמים על אדמות מדינה, וטענה כי נוכחות המאחז במקום תוביל למהומות.
בתצהיר של מפקד משטרת מחוז ש"י, תת-ניצב קובי כהן, שהוגש לבית המשפט טען כהן כי הוא חושש מהגעתם של מפגינים יהודים למקום, שיבואו למחות על בניית המאחז הערבי. לדבריו של כהן ישנו חשש כי פעולה שכזו תגרור עימות בין הצדדים.
בית המשפט טרם הכריע בעתירה, ומשום כך פונו מהמקום רק הפולשים, בשמן שהאהלים שבנו, ממתינים להכרעת שופטי בג"ץ.
חגי 1 ד' שבט תשע"ג 15:56 חגי