בע"ה ח' אייר תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

טילים מתפוצצים בשדרות - שר השיכון אריאל בא לבחון מיגון

בזמן שמתקפת הטילים על שדרות ויישובי הנגב נותרה ללא כל תגובה ממשית של ישראל, הגיע אתמול שר הבינוי והשיכון הטרי, אורי אריאל, לסיור בשדרות ובחן את התקדמות פרויקט המיגון בעיר. השר קרא לממשלה: "הקם להורגך השכם להורגו"

  • אריאל גרונר
  • כ"ה ניסן תשע"ג - 12:42 05/04/2013
גודל: א א א

בזמן שמתקפת הטילים על שדרות ויישובי הנגב נותרה ללא כל תגובה ממשית של ישראל, הגיע אתמול שר הבינוי והשיכון הטרי, אורי אריאל, לסיור בשדרות ובחן את התקדמות פרויקט המיגון בעיר. השר קרא לממשלה: "הקם להורגך השכם להורגו"

\
r\n[caption id="attachment_60642" align="aligncenter" width="491" caption="מתרשם מפרוייקט המיגון. השר אריאל בשדרות "]

יומיים לאחר מטחי הטילים מעזה שהתפוצצו ביישובי הדרום, הגיע שר הבינוי והשיכון , ח"כ אורי אריאל, לסיור בשדרות.

בצל העובדה כי מתקפת הטילים עברה ללא כל מענה ממשי מצד ישראל, אמר השר אריאל  כי הוא מציע לממשלה לקיים את מאמר חז"ל "הקם להורגך השכם להורגו". אריאל הוסיף  כי "אסור שתושבי הדרום יחזרו למציאות של פחד, ניתן לראות בבירור שההגנה הכי טובה היא ההתקפה".

למרות דבריו ההתקפיים, הגיע השר הטרי עם בכירי משרדו על מנת לקדם דווקא את פרויקט המיגון שמשרד השיכון משלים בימים אלו, האפיק בו משקיעה ישראל את מירב מאמציה. השר ביקר בבית משפחת כבסה לבחון את אחד הממ"דים שנבנה במסגרת הפרוייקט, כאשר לאחר מכן ערך סיור היקפי בעיר על מנת לבחון את תוצאות הפרוייקט.

גם תושבי שדרות וראש העיר בראשם, שירי הטילים על ביתם כבר הפך מזמן לשיגרה כואבת, התייחסו בעיקר לסוגיית המיגון. ראש העיר דוד בוסקילה הודה לשר על הגעתו המהירה לעיר ואמר: "אתה יכול לעשות כאן מהפיכה. משרד השיכון כבר בנה כאן ממ"ד לכל משפחה ואנו מודים לכם על כך".

השר אריאל אף הרגיע את התושבים והתייחס להמשך פרוייקט מיגון היישובים עד 7 ק"מ ולחשש העיכוב בגלל אי אישור תקציב המדינה ואמר "אין שאלה, אין עיכובים, יהיה תקציב. הפרויקט ימשיך כרגיל".

\
r\n[caption id="attachment_60643" align="aligncenter" width="491" caption="הקם להורגך השכם להרגו. השר אריאל בגן שנפגע"]

במהלך הסיור הגיע השר אריאל לגן שנפגע לאחרונה מפגיעה ישירה של קסאם, ראה את החור בתקרת הגן ושוחח עם הגננת רעות שסיפרה לו כי רק לאחר החג הם גילו את הפגיעה בגן וכי מדובר "בנס גדול שהיה עלול להסתיים באסון כבד".

את הביקור סיים השר אריאל בישיבת ההסדר בשדרות שנמצאת גם כן בהליך מיגון, שם קיים ישיבת עבודה קצרה עם ראש העיר, בכירי משרד השיכון ובכירי עיריית שדרות. בתום הסיור אמר השר אריאל : "הביקור כאן זה לא סיור עבודה רשמי אלא פשוט הדבר שהייתי חייב לעשות כששמעתי על התחדשות הירי. הרגשתי צורך לבוא לפה לראות איך אפשר לעזור".

תגובות (2) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 0 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד