שלושה יהודים נעצרו הבוקר בהר הבית. שניים מהם נעצרו בכניסה להר בחשד שניסו להבריח דגל ישראל להר הקדוש. בנוסף הורחק מההר יהודי שבחיפוש על גופו אותרו תפילין[caption id="attachment_82178" align="aligncenter" width="300"]

יהודי שניסה להבריח דגל להר הבית נעצר הבוקר (ארנון סגל)
משטרת מרחב דוד נערכה הבוקר בכניסה להר הבית בכוננות מוגברת, וזאת ככל הנראה לאור התרעות שקיבלה מאנשי המחלקה היהודית בשב"כ, על התארגנות "מחתרתית" להכנסת דגל ישראל להר הבית. ואכן עירנות השוטרים מנעה את ה"עבירה החמורה".
במהלך הבידוק הקפדני שנערך ליהודים העולים להר בטהרה, נעצרו שני צעירים יהודים בהפרש של כמה דקות, ובחיפוש מדוקדק על גופם אותר דגל ישראל, אותו על פי החשד התכוונו להכניס להר הקדוש. השניים, תושבי מעלות, הובלו אחר כבוד לתחנת המשטרת מרחב דוד, שם יחקרו.
"דגלי ישראל התנופפו אתמול באושוויץ, אבל בהר הבית אסור להכניס דגל של מדינת ישראל", אמר ל
קול היהודי ארנון סגל, פעיל תנועות המקדש ועיתונאי, שעלה הבוקר להר.
אל השניים הצטרף יהודי נוסף, שעלה להר, אך לטענת השוטרים צילם אותם ולכן הם עצרו אותו גם כן. מוקדם יותר הבוקר הורחק מהר הבית יהודי נוסף תושב מעלה אדומים, לאחר שבבדיקה בכניסה להר נמצאו תפילין של יד, מונחים על ידו. השוטרים הבהירו לו כי מעתה ימנעו ממנו לעלות להר.
יש לציין כי בעבר הצליחו יהודים להבריח דגל ישראל להר הבית ואף קראו קריאת "שמע ישראל" בעודם מנופפים בו. האירוע גרר מעצרים של כל בני החבורה בחשד להפרת הסדר הציבורי.
[caption id="attachment_82177" align="aligncenter" width="300"]

צעיר יהודי נוסף שניסה להבריח דגל להר הבית נעצר (ארנון סגל)
ירון זהבי, חסמב"ה 4 כ"ז שבט תשע"ד 16:04 ירון זהבי, חסמב"ה
נחמן 3 כ"ז שבט תשע"ד 14:14 נחמן
דני חלמיש 2 כ"ז שבט תשע"ד 14:13 דני חלמיש
עמית 1 כ"ז שבט תשע"ד 12:53 עמית