שוב כישלון למחלקת התביעות של מחוז ש"י • המשטרה נאלצה לחזור בה מכתב אישום שהגישה נגד שבעה נערים שהפגינו מול ביתו של פקח המינהל האזרחי רמי זיו בישוב פדואל, זאת לאחר שסרטון שהוצג לביהמ"ש הוכיח כי הנערים לא עברו על החוק[caption id="attachment_6050" align="aligncenter" width="288"]

בכיר המנהל האזרחי רמי זיו
מלחמת ההתשה של מחלקת התביעות, במיוחד במחוז ש"י ושל הפרקליטות, במגמה להשתיק מחאה ציבורית מול עובדי ציבור הנתונים לביקורת, קיבלה היום מכה כואבת בבית משפט השלום בפתח תקוה. המשטרה נאלצה להודיע על מחיקת כתב אישום שהוגש לפני כשנה וחצי כנגד שבעה נערים שהפגינו מול ביתו של סגן ראש יחידת הפיקוח במינהל האזרחי רמי זיו, בישוב פדואל.
זיו, האחראי מתוקף תפקידו להרס מאחזים רבים ביהודה ושומרון, זכה לביקורת ציבורית רבה על התנהלותו. בין השאר חולקו פלאיירים והודבקו מודעות נגדו ברחבי יהודה ושומרון, ותושבים ממאחזים וישובים הגיעו להפגין מול ביתו בפדואל שבשומרון.
לפני כשנתיים, לאחר גל הרס במאחזים עוז ציון, ישא ברכה, מצפה אביחי, גל אריה וגל יוסף, הגיעו שבעה נערים להפגין מול ביתו של זיו. הנערים שוחחו עם השכנים, שחלקם לא אהבו את דבר ההפגנה. בשלב מסויים הגיעו למקום שוטרים שהודיעו כי מדובר בהתקהלות אסורה והורו לנערים לעזוב את המקום בתוך מספר דקות. הנערים נשמעו להוראה והחלו לעזוב את איזור הבית, אולם כעבור רגעים אחדים הגיע למקום שוטרי יס"מ שהודיעו כי התקבלה הוראה לעצור את המפגינים בכל מקרה.
החבורה נלקחה לתחנת משטרת אריאל שם נחקרו בחשד להתקהלות אסורה. מצלמותיהם, אשר תיעדו את האירוע ואת הכרזת השוטרים, הוחרמו בידי המשטרה. באותו הלילה שוחררו חמישה מהנערים ואילו שניים נוספים שוחררו רק בבוקר שלמחרת. בהמשך הוגש כנגד המפגינים כתב אישום לבית משפט השלום לנוער בפתח תקוה, בגין התקהלות אסורה.
המפגינים, אשר תיעדו את התנהלות המשטרה, הציגו בבית המשפט את הצילומים בהם הם נראים עוזבים את איזור ביתו של זיו לבקשת השוטרים, אולם נעצרים בכל זאת ללא סיבה נראית לעין.
לאחר שהבינו במחלקת התביעות של מחוז ש"י כי במידה ויתנהלו הוכחות בתיק יזוכו הנערים ובית המשפט ימתח ביקורת חריפה על המשטרה, הודיעו היום בדיון שהתקיים בפני השופטת ליזי פרוינד, כי המשטרה חוזרת בה מכתב האישום ומוחקת אותו.
"המשטרה לא הפנימה כי היא נמצאת במדינה שבה זכות ההפגנה היא זכות חוקתית", מסר בתגובה ל
קול היהודי עו"ד רחביה פילץ אשר ייצג את אחד הנערים מטעם עמותת חננו. "גם כנגד עובדי ציבור מותר להפגין, כמו שמותר להפגין מול נבחרי ציבור. חבל שהמשטרה נאלצה להפנים זאת רק לאחר שהבינה שהנאשמים עשויים לקבל זיכוי מלא".
כעת מתכוונים שבעת הנערים לתבוע את המשטרה על מעצר שווא, וזאת במסגרת הליך אזרחי.
נער גבעות 2 ו' טבת תשע"ד 01:11 נער גבעות
דוד ש. 1 ה' טבת תשע"ד 17:22 דוד ש.