אתמול אחר הצהריים (ג') עלו עשרות פורעים ערבים למאחז עז ציון הסמוך לגבעת אסף בבנימין, ידו אבנים לעבר שני תושבים והרסו מבנה במקום • וידאו [caption id="attachment_15885" align="aligncenter" width="537" caption="ערבים מיידים אבנים. ארכיון (קוצרא נט)"] עשרות ערבים מהכפר בורקא בבנימין תקפו אתמול (ג') את המאחז עז ציון הסמוך לישוב גבעת אסף. תושבים שחזרו לביתם גילו עשרות ערבים שהגיעו לתוך תחומי הגבעה. כשהבחינו בהם הערבים הם החלו לידות לעברם אבנים ובנס הם לא נפגעו. "בשעות הצהריים חזרנו שני תושבים לגבעה, וכשהתקרבנו לבית פתאום אנחנו רואים עשרות ערבים צמוד לבית", סיפר לקול היהודי תושב עז ציון. "הם קלטו אותנו ומיד התחילו לזרוק עלינו אבנים. היו שם כשמונים ערבים ובאיזה שהוא שלב הם עלו לבית והתחילו לפרק אותו ולקחו גורי כלבים שהיו בתהליך אילוף של כלבי שמירה". התושב סיפר כי הצבא הגיע למקום רק לאחר כרבע שעה. ניסינו להזעיק את הצבא והחמ"ל אבל הם פשוט לא הגיעו. בשבועות האחרונים הסמג"ד ניר עוגן אמר שאסור ליהודים להיות שם חוקית ולכן הצבא לא צריך להגן עלינו. אחרי עשר דקות הגיע חבר כיתת כוננות מגבעת אסף והערבים ברחו. החיילים הגיעו אחרי שהערבים הוברחו ופשוט עשו פרסה והלכו למרות שהיתה התקהלות של הערבים שהרסו את המבנה". לדבריו של התושב, לאחרונה היו כמה אירועים בהם כמה עשרות ערבים מבורקא התאספו וניסו לעלות לעבר המאחז.
תנועת נחלה שהקימה את עוז ציון מסרה בתגובה כי "תנועת נחלה מצרה על כך שהצבא בוחר פעם אחר פעם להתחמק מאחריותו על המתרחש ביהודה ושומרון ומעודד בכך את הערבים להרים ראש כנגד המתיישבים וכנגד צבא הגנה לישראל. התנהלות זו מהווה קרקע פוריה לפיגועים מהסוג שעם ישראל חווה אתמול ברצח אביתר בורובסקי הי"ד בצומת תפוח. תנועת נחלה קוראת לשר הביטחון מר משה (בוגי) יעלון להנחות את צה"ל וכל כוחות הביטחון להתעשת ולגדוע את הטרור הערבי באופן מיידי, ולהגן על תנועת יהודים בכל הישובים, הצירים והשטח ביהודה ושומרון. אנו נמשיך להיאחז בכל הנקודות ושום התנכלות או התפרעות לא ירתיעונו".
תגידו: אם הדמויי חיה הללו היו עושים את זה על שכונה בת"א - גם אז הייתה המדינה מחרישה כל-כך? או שהאפס תגובה של המדינה היא רק באזורנו? חבר'ה - נראה לי שיש כאן משהו מכוון נגד ההתיישבות. המדינה לא איתנו!!! חייבים להבין את זה (למי שעוד לא הבין) ולהתחזק בעצמנו. אין ברירה. תמצאו חיזוק לדבריי בדבריה של חנה אייזנמן.
צריך להסביר לניר עוגן הזה , שעפי חוקי המנדט הבריטי , ובראשם הספר הלבן , הוריו לא עלו לארץ בצורה חוקית , ודינם מאסר , וביתו בנוי על אדמות ערביות גזולות , שהבריטים לא הכירו בביתו כחוקי.בהצלחה בכלא של הוד מלכותה. על החתום המעפילים האמיצים אל גבעות השומרון תשעג
מאורי כהן. 6 י"א תמוז תשע"ג 18:47 מאורי כהן.
עם ישראל חי 5 כ"ג אייר תשע"ג 14:53 עם ישראל חי
גל 4 כ"ב אייר תשע"ג 10:04 גל
שואלת 3 כ"א אייר תשע"ג 22:14 שואלת
אנונימי 2 כ"א אייר תשע"ג 21:28 אנונימי
יהודי ישראלי 1 כ"א אייר תשע"ג 20:17 יהודי ישראלי