קרוב לאלף איש השתתפו אמש (ג) בסיבוב השערים המסורתי סביב שערי הר הבית, מקום המקדש בירושלים. "כשאדם יוצא לדרך, לא נורא שישכח מאיפה יצא אבל חשוב שיזכור להיכן הוא צריך להגיע".
\בסיבוב השערים המסורתי שהתקיים אמש (שלישי) סביב שערי הר הבית, השתתפו קרוב ל-1,000 איש. בין המשתתפים ניתן היה למנות את שר הבינוי והשיכון אורי אריאל וכן את שמחה פליק ומשפחתו.
פליק, שהגיע ממיאמי לביקור בארץ, נשא דברים במהלך האירוע וברך לבניין המקדש בקרוב.
לאירוע הצטרפו גם תלמידי בית הספר היסודי 'נחלת צבי' מהישוב אלון מורה בשומרון.
\נריה אופן, מעמותת 'אל הר המור' המארגנת את סיבוב השערים המסורתי מידי חודש, אומר בשיחה עם הקול היהודי, כי "הרב יצחק גינזבורג אומר, שכשיהודי נוסע מחיפה לתל אביב לשם דוגמא, אם הוא שוכח מאיפה הוא יצא זה לא כל כך נורא, אבל אם הוא שוכח לאיפה הוא צריך להגיע זה בעיה קשה".
"אנחנו נמצאים בספירת העומר", מסביר אופן. "יצאנו ממצרים וצריך לזכור לאן אנחנו רוצים להגיע. אנחנו בדרך למתן תורה, לכניסה לארץ, לבניין בית המקדש ולגאולה השלמה".
יהודי 1 ל' ניסן תשע"ד 12:06 יהודי