שני נערים יהודים נעצרו בתחילת השבוע בשעות הבוקר. על פרטי החקירה הוטל צו איסור פרסום. בצעד חריג אחד מהנערים עדיין מנוע מפגש עם עו"ד. ארגון חוננו: "מישהו במערכת החליט למתוח את ספר החוקים"
\השניים נעצרו בתחילת השבוע (ראשון) בשעות הבוקר בידי אנשי שב"כ ומשטרה. האחד מתגורר ביישוב יד בנימין, בעוד השני, קטין כבן 16, מתגורר בישוב בגוש טלמונים. תחילה נעצר עימם בחור נוסף ששוחרר כבר אמש. על פרטי החקירה והחשדות הוטל צו איסור פרסום.
לאחר מעצרם לא נמסר למשפחתם ולעורך דינם לאן נלקחו ומה החשדות כנגדם. לאחר מספר שעות הם אותרו בידי עו"ד עדי קידר מארגון חוננו במתקן מעצר של שרות הביטחון הכללי בפתח תקוה. עו"ד קידר אשר פנה בבקשה להיפגש עמם סורב על ידי החוקרים לפגוש את העצורים ונמסר לו כי קיים לגביהם צו איסור מפגש עם עו"ד.
יצוין כי צו זה הינו חריג ביותר ושמור למקרים של "פצצות מתקתקות", וכי בעבר עלתה דרישה מצד גורמים במשטרה ובמערכת הפוליטית לעשות שימוש בצווים מסוג זה, ובכלים מנהלתיים נוספים כנגד חשודים בעבירות של ארגוני פשיעה ועולם תחתון, אך קריאה זו נדחתה על ידי היועץ המשפטי ועל ידי גורמים נוספים במשרד המשפטים, כיוון שצעדים אלו אינם מידתיים ופוגעים קשות בזכויות העצורים.
רק אתמול (ב'), 24 שעות לאחר מעצרו, הותר לעו"ד ברק פרידמן המייצג את השניים מטעם ארגון חוננו, לפגוש את הקטין בן ה-16. העצור השני עדיין מנוע מפגש עם עורך דינו.
אתמול הובאו השניים לבית משפט השלום בפתח תקוה, שם הוארך מעצרם בידי השופטת מרב גרינברג. מעצרו של הבגיר הוארך בשמונה ימים והקטין בארבעה ימים. מחר בצהריים יערך בבית המשפט המחוזי בלוד דיון בערר שהגיש עו"ד פרידמן מחוננו על צו איסור המפגש לבגיר.
"לצערנו שוב אנו רואים כיצד מערכות השלטון מתנהלות פשוט בהיסטריה", נמסר בתגובה מארגון חננו. "הפעלת חוקים ותתי סעיפים שהשימוש בהם ככלל נעשה כלפי מחבלים במקרים נדירים ביותר, בעניינם של קטינים יהודים בצורה קבועה ושיטתית וללא כל מידתיות, מעידה כי מישהו במערכת החליט למתוח את ספר החוקים עד לקצה קצהו, והכל רק כנגד יהודים".
מעו"ד ברק פרידמן המייצג את השניים מטעם ארגון חוננו נמסר: "דרך החקירה בה נמנעת מחשוד זכות היסוד הבסיסית, מפגש והיוועצות עם עורך דין, אינה רק פגיעה בסיסית בזכותו של העצור, כי אם פגיעה בערכי הדמוקרטיה עליהם מושתתת המערכת החוקית במדינת ישראל".
הכתבה באדיבות יח"צ