בע"ה י"א סיון תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

צפו: הרב ישראל אריאל חזר להר הבית עם ביטול סירוב העליה

ראש מכון המקדש הרב ישראל אריאל חזר היום להר הבית, לאחר שהמשטרה הפסיקה למנוע ממנו את העליה להר הבית. יחד עם הרב אריאל עלו גם הרבנים נחמן כהנא וחיים ריצ'מן • צפו

  • יח"צ
  • ל' ניסן תשע"ד - 13:31 30/04/2014
גודל: א א א

ראש מכון המקדש הרב ישראל אריאל חזר היום להר הבית, לאחר שהמשטרה הפסיקה למנוע ממנו את העליה להר הבית. יחד עם הרב אריאל עלו גם הרבנים נחמן כהנא וחיים ריצ'מן • צפו

הרב ישראל אריאל, אשר נמנה על משחררי הר הבית במלחמת ששת הימים, נוהג לפקוד את הר הבית לפחות אחת לחודש. בכל עליותיו משתחווה הרב מלוא קומתו באחת מפינות ההר, ומברך את ברכת "שעשה לי נס" על נס הצלתו במקום.

לפני כחצי שנה התלונן איש וואקף על השתחווייתו של הרב אריאל, והמשטרה מיהרה לאסור עליו את הכניסה להר הבית. מפקדי משטרת ההר דרשו מהרב לחתום על דף התחייבות שלא ישתחווה יותר, ולא יעשה בהר שום פעולה דתית יהודית.

\
r\n[caption id="attachment_86182" align="aligncenter" width="490"]הרב ישראל אריראל חוזר להר הבית (יח"צ) הרב ישראל אריראל חוזר להר הבית (יח"צ)

הרב אריאל סירב לחתום על "המסמך המביש עם התנאים האיומים והמשפילים" כלשונו. בתחילה המשטרה הכחישה את עצם קיומו של דף התחייבות כזה בגלל גבולות חוקיותו. לאחר פניות אל מבקר המדינה, צילומו בסתר, ותביעה בבית משפט, הודתה המשטרה בקיומו של המסמך עליו היא מחתימה כל יהודי שמתפלל בהר.

מסיבה לא ידועה חזרה בה המשטרה מדרישתה, והחליטה להפסיק למנוע מהרב אריאל את העליה להר הבית. הבוקר שב למקום ובירך כהרגלו את ברכת "שעשה לי נס במקום הזה".

הכתבה באדיבות יח"צ

תגובות (1) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 0 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד