בע"ה ה' אייר תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

"ה' אוהב צדיקים" • דעה

שח לי תלמיד חכם חשוב בכאב ליבו: הרב יורם בוודאי יצא בסוף נקי עם זכויות וישועות. אבל השאלה היא מה איתנו, אנחנו במבחן עמוק מאד האם הקובע לנו זה ה' יתברך תורתו וצדיקיו, או הנהגת המשטרה והמשפט המעוותים כל יושר • דעה

  • הרב אריאל לוי
  • י"ד כסלו תשע"ד - 11:50 17/11/2013
גודל: א א א
שח לי תלמיד חכם חשוב בכאב ליבו: הרב יורם בוודאי יצא בסוף נקי עם זכויות וישועות. אבל השאלה היא מה איתנו, אנחנו במבחן עמוק מאד האם הקובע לנו זה ה' יתברך תורתו וצדיקיו, או הנהגת המשטרה והמשפט המעוותים כל יושר • דעה
[caption id="attachment_29777" align="aligncenter" width="346"]הרב יורם אברג'יל בחוות גלעד (פייסבוק חוות גלעד) הרב יורם אברג'יל בחוות גלעד (פייסבוק חוות גלעד)
מנדד הצדיק הרב יורם אברג'ל שינה מעיניו ומכתת את רגליו ונוסע ברחבי הארץ להפיץ את תורת ה' בנעימות רבה. אוהב הרב יורם את מקימי המאחזים המוסרים נפשם להאחז בכל עוז ברגבי אדמת הארץ הקדושה, ומדבר רבות בשבח מפעל ההתיישבות בכל רחבי הארץ ובגנות עוון המאיסה בארץ חמדה. בד בבד עם גדלותו העצומה ושליטתו הרחבה בכל מכמני התורה, חורז הוא רעיונות עמוקים בשים דגש על שילוב הפצת רעיונותיהם של גדולי החסידות כולם. מרבה הוא לחזור על היסודות של תורת אור ישראל וקדושו מרן הבעל שם טוב הקדוש ותלמידיו אחריו, בעל התניא ורבי נחמן מברסלב זכר צדיקים לברכה, המלמדים אותנו לאהוב כל יהודי.
וכך מובא בספרו החשוב של הרב יורם שליט"א "בצור ירום" (פירוש נפלא ביותר על ספר התניא): “אהוב כל יהודי באשר הוא בכל להט נפשך, ללא הבחנה מיהו אדם זה או מה מעשיו, אלא כמו אדם שנולד לו בן יחיד לעת זקנותו. כל מי שיש לו אהבת ישראל פותחים בפניו את כל השערים כולם". נאה דורש הרב יורם ונאה מקיים, ונכונים הדברים למי שאומרם. הרב יורם מרבה לתת הרגשת אהבה אמיתית למסתופפים בצילו ולבאים בגבולו, ללא הבחנה ופירוד בין גווני ציבור שונים. יעיד על כך כל מי שזכה לשמוע את שיעוריו ולחזות בנועם הנהגותיו.
מכיר אני באופן אישי יהודי שבור ורצוץ מתלאות החיים שמאס בחייו ונקלע לבית מדרשו של הרב יורם, ובטביעות עין המיוחדת לו הבחין בו הרב והזמינו לסעוד עמו, נסך בו תקווה וכוחות להתמודד עם משבריו וגליו הרבים (וזה סיפור אחד מתוך רבים מאוד שכאלה).
שח לי תלמיד חכם חשוב בכאב ליבו: הרב יורם בוודאי יצא בסוף נקי עם זכויות וישועות. אבל השאלה היא מה איתנו, אנחנו במבחן עמוק מאד האם הקובע לנו זה ה' יתברך תורתו וצדיקיו, או הנהגת המשטרה והמשפט המעוותים כל יושר. זו עת מבחן. צריך לנער כל אחד- למחות בכל דרך, בתקשורת ובכל אופן. בעת הזאת שהתקיימו בנו דברי הגמרא שבעקבתא דמשיחא "יראי חטא ימאסו" וכבוד התורה לבז ולמשיסה (וכפי ששמענו לאחרונה דברי בלע גם על מו"ר הגר"ד ליאור שליט"א) נשים נא לנגד עיננו את שנפסק להלכה בשולחן ערוך (יורה דעה סימן רמ"ג סעיף ו'): “עוון גדול הוא לבזות תלמידי חכמים או לשנואתן, וכל המבזה את החכמים אין לו חלק לעולם הבא והוא בכלל : "כי דבר ה' בזה".
הלוואי ונזכה לדבוק במידת ה', “ה' אוהב צדיקים" לאהוב ולהעריץ את כל שרפי קודש של ה', לכבדם ולהוקירם.
תגובות (2) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 0 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד