בע"ה י"ט תמוז תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

נרות חנוכה לזכר הנרצחים

תושבים רבים הדליקו נרות באנדרטאות לזכר נרצחים בשומרון ובהר חברון. "מוספים אור"

  • מערכת הקול-היהודי
  • כ"ז כסלו תשע"ו - 09:00 09/12/2015
גודל: א א א
הרב שמידט בהדלקת הנרות בשומרון (יחצנים)
הרב שמידט בהדלקת הנרות בשומרון (יחצנים)

למעלה ממאה איש, תושבי היישובים עינב ושבי-שומרון, השתתפו בהדלקת נר ראשון של חנוכה על יד האנדרטה של הרב מאיר חי הי"ד שנרצח לפני כארבע שנים בפיגוע ירי בדרך לביתו בשבי-שומרון.

כמידי שנה בחג החנוכה, יצאו תושבי הישוב שבי-שומרון, ותושבי יישובי הסביבה, להדלקת נרות חנוכה באנדרטה של תושב הישוב. את החנוכייה הדליק בנו, המשרת כקצין בצה"ל, בנוכחותם של רבני יישובי האזור והחיילים המשרתים במקום.

רב הישוב שבי שומרון וראש הישיבה הרב יהושע מרדכי שמידט, אמר בהדלקה כי "אנחנו נמצאים כאן באנדרטה לזכרו של הרב מאיר חי הי"ד שמה שבער בקרבו זה הפנימיות היהודית. נס פח השמן - להדליק עוד נר ועוד נר, עוד ילד להדליק, ולהיות כבחינת בית הלל גם בהסתכלות שלו על החיים וגם במה שהוא פעל בשיטת הולך ומוסיף כשבסוף אנו מגיעים לשיא ולשלמות הגדולה. נס פח השמן מבטא את כל העניין של הרב מאיר. המציאות של האמונה שמתבטאת בחנוכה זהו דבר שמשתלב ברב מאיר להדליק את אור התורה שבעל פה ולהכניס אותה בתוך המציאות ובתוך החושך".

הרב שמידט סיים וברך את התושבים "יהי רצון שנלך בצוואתו הגדולה של הרב מאיר, להרבות שמחה, להרבות באור, ואור קטן יגיע בעז"ה לאור גדול"

אלישבע חי, רעייתו של הרב מאיר, סיפרה בהדלקה, כי היום לפני 23 שנה היא והרב מאיר נישאו וכבר אז הוא אמר לה שמי שמתחתן בחנוכה זה מאוד מחייב אותו, ואם קוראים לו מאיר זה מחייב אותו עוד יותר. "אז עוד לא ידעתי למה הוא מתכוון" אמרה חי.

| האנדרטה לזכרו של יוסי שוק הי"ד הושחתה

בתוך כך, תושבים רבים הגיעו להדלקת נר גם סמוך לאנדרטה לזכרו של יוסי שוק הי"ד, שנרצח בידי ערבים סמוך לישוב בית חגי בשנת ה'תשס"ו. מחנוכה באותה השנה ועד היום, עורכים תושבי האזור צעדה והדלקה במקום נרצח.

בשנים האחרונות, מספר פעמים שערבים פגעו באנדרטה, הציתו אותה ושפכו עליה צבע. לאחרונה נוקתה האבן מפיח שחור שהסתיר את הכיתוב עליה, וזמן קצר לאחר מכן הושחתה פעם נוספת.

"זו דרכנו להוסיף חיים שמחה ובניין כנגד כוחות השנאה. שוב השחיתו הפלשתינים את האנדרטה, ההשחתה מצטרפת לעוד עשרות פגיעות כנגד גלעד הזיכרון ופגיעות רכוש כגון הצתות ופגיעה בצינורות המים. אנו מצפים לראות פעולה נחרצת כנגד המשחיתים, התקנת מצלמות באזור תאפשר לשים סוף להשחתות. כל פגיעה בנו לא תסייג אותנו מהר חברון אלא להיפך, ורק תובנה כזאת אצל הפלשתינים תאפשר להגיע לשלום אמת".

תגובות (0) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 0 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד