בע"ה ט"ז אייר תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

אמהות יפגינו בי-ם: "רוצות להיות הסטרטר של המחאה"

עשרות נשים מכל רחבי הארץ יקיימו בשבוע הבא משמרת מחאה מול בית ראש הממשלה בירושלים, בקריאה להחיל ריבונות על שטחי יהודה ושומרון. "אנחנו מדברות על ריבונות כי הנה אם לא תהיה ריבונות שלנו תהיה ריבונות של הערבים", אומרת יהודית קצובר ממובילות המחאה\r\n

  • אלחנן גרונר, הקול היהודי
  • כ"ו שבט תשע"ד - 12:13 27/01/2014
גודל: א א א
עשרות נשים מכל רחבי הארץ יקיימו בשבוע הבא משמרת מחאה מול בית ראש הממשלה בירושלים, בקריאה להחיל ריבונות על שטחי יהודה ושומרון. "אנחנו מדברות על ריבונות כי הנה אם לא תהיה ריבונות שלנו תהיה ריבונות של הערבים", אומרת יהודית קצובר ממובילות המחאה
[caption id="attachment_34719" align="aligncenter" width="300"]"ריבונות ישראל על כל יהודה ושומרון" "ריבונות ישראל על כל יהודה ושומרון"

הכותרות בימים האחרונים סביב הסוגיה המדינית הובילו רבים להתנער מהכורסה ולתהות האם איננו ישנים בעמידה. האם מדובר בספינים? הצגות? הדלפות? סביר שכל האפשרויות נכונות. מה שבטוח הוא שיש מי שלא מחכה לבירור מעמיק על רחשי ליבו של נתניהו, וכבר החליט לצאת למאבק.

תנועת נשים בירוק בשיתוף חוג הפרופסורים לחוסן מדיני וכלכלי הודיעו כי ביום ראשון הקרוב תחל משמרת אמהות מול בית ראש הממשלה, בקריאה להחיל ריבונות ישראלית על שטחי יהודה ושומרון, וכמובן להימנע מכל נסיגה ועקירה.

"השמאל מרעיש ומפחיד את העם בישראל מפני בידוד, סנקציות כלכליות, חרמות ומנסה לכפות עלינו את תוכנית שתי המדינות, אך העם חכם", נכתב בהודעתה עליה חתמו עשרות נשים מישובים רבים ביהודה ושומרון, בנוסף לפעילות ארץ ישראל מגוש דן והצפון. "העם שבע מוויתורים על ארצו מולדתו, העם שבע מקאסמים וגראדים, העם שבע משקרי השמאל כאילו שהקמת מדינה פלשתינית במרחק יריקה מנמל התעופה בן גוריון תביא שלום", כתבו הנשים.
"בימים הקרובים נבחר שלא לשתוק עוד אל מול הסחף המדיני והלחץ הבינלאומי. אנו אימהות בישראל עוזבות את שגרת חיינו, עוזבות את בתינו ובאות לשבת ליד בית ראש הממשלה לאמר לו: אל תירא ואל תחת. עם ישראל חזק. העם רוצה לשמור על הארץ היחידה שיש לנו. קיימת אופציה ציונית ריאלית והיא החלת ריבונות ישראל על יהודה, שומרון ובקעת הירדן. החלת הריבונות היא האופציה המוסרית, כי הארץ הזאת שלנו. עמידה על עקרונותינו תביא להערכה בעם ובעולם. החלת הריבונות תמלא את החלל הקיים ותשים סוף לתקוות השווא של מדינה פלשתינית על אדמת ארץ ישראל".
על ההודעה חתומות בין השאר נדיה מטר ויהודית קצובר מתנועת "נשים בירוק", רותי בן חיים מקרני שומרון, שרה אליאש ושוש שילה מקדומים, סוזי דים פעילת מטות ערים, ד"ר נאוה טבגר מחוג הפרופסורים לחוסן מדיני וכלכלי ועוד. המשרמת תתקיים בין השעות תשע בבוקר לתשע בערב, והנשים קוראות לציבור להגיע למקום ולחזק את המחאה.
"אנחנו רוצות להיות הסטרטר של המחאה", אמרה הבוקר לקול היהודי יהודית קצובר מתנועת נשים בירוק שיזמה את המחאה. "נתחיל בשבוע בו נהיה באופן רצוף מול בית ראש הממשלה ואחר כך נראה איך זה יתפתח. אנחנו מדברות על ריבונות כי הנה אם לא תהיה ריבונות שלנו תהיה ריבונות של הערבים".
במכתבן מתייחסות הנשים גם לשאלה הנשאלת בידי רבים מאוהבי ארץ ישראל, אשר מאז תקופת הגירוש מגוש קטיף, רבים ממנו בוחרים להתנזר מהפגנות.
"שלא כמו השמאל הממומן במיליוני דולרים מאויבי ישראל, לנו אין תקציבים לקמפיינים יקרים. עלינו להשתמש במשאבים שיש לנו- גופינו, רוחינו, אמונה בצדקת הדרך", כתבו הנשים. "כאמהות יש לנו אחריות לדורות הבאים. נהווה מאיץ להעיר את הציבור שחלק ניכר ממנו עדין לא ער להסכמים הנוראיים הנרקמים בחדרי חדרים. להישאר בבית וודאי לא יעזור. נכנסות אנו לחודש אדר ואחר כך לחודש ניסן. למדנו מאימותינו שנשים יכולות לשנות את המצב. אימהות מביאות חיים, דואגות להמשכיות, שומרות על היקר להן כמו לביאה על גוריה. כך בע"ה נשמור על ארץ ישראל".
 
 
תגובות (1) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 0 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד