בבת ים נערך כנס בהשתתפות רבנים ואישי ציבור, בנושא הקשר של עם ישראל לעבר הירדן המזרחי. "לפני קום המדינה, ביפו ובמושבות הראשונות, גם חלמו על כל מה שקיים באיזור כיום, על אף שזה היה נראה הזוי", אומרים המארגנים[caption id="attachment_81347" align="aligncenter" width="368"]

הכנס בבת ים
כנסים בנושא ההתיישבות בארץ ישראל, נערכים חדשות לבקרים ביהודה ושומרון וברחבי הארץ. אולם בבת ים נערך ביום רביעי בערב, כנס על נושא מעט פחות מדובר, והוא הקשר של עם ישראל לעבר הירדן המזרחי, בו שוכנת כיום מדינת ירדן.
אכן "שתי גדות לירדן זו שלנו וזו גם כן", הוא שירו הידוע של ז'בוטינסקי, אולם בפועל, כאשר בחלל האוויר עומדים דיבורים על מסירת בקעת הירדן לערבים, נראה כי יש בהחלט מה לעורר בעניין הזיקה היהודית לעבר הירדן.
הכנס נערך במרכז העיר בת ים באולם בית הכנסת "תפילת אחים", והשתתפו בו כ-80 איש. הרבנים המוזמנים הוכיחו בפשטות על פי המקורות התורניים, כי עבר הירדן המזרחי הינו חלק בלתי נפרד מארץ ישראל ושייך לעם ישראל.
הרב יהושע שמידט רב היישוב "שבי שומרון" עורר את המחויבות שלנו כלפי ארץ ישראל.
הרב משה אלחרר, רב העיר שלומי, הציג את משנתו של הראשון לציון לשעבר הרב עוזיאל זצ"ל, בעניין עבר הירדן המזרחי. הרב מאיר גולדמינץ ראש ישיבת "שירו למלך" בחוות גלעד הוכיח את הקשר לעבר הירדן מפסוקים מפורשים.
משתתפי הכנס נוכחו לדעת כי רק בורות וניכור מהמקורות הם שהובילו את רובו המוחלט של עם ישראל לשכוח חבל ארץ כה חשוב.
מר אורי בוסקילה, מ"מ ראש העיר בת ים לשעבר וחבר מועצת העיר כיום, כיבד את המעמד ונשא דברים על חשיבות הפעילות הציבורית למען ארץ ישראל.
הרב יוסף בדיחי, משמש הרב צבי יהודה קוק זצ"ל, הביא מסיפוריו המאלפים אודות הרצי"ה וההשתדלות במצות ישוב הארץ, וכן הראה מנשר שכותב הרצי"ה על כך שעבר הירדן שייך לעם ישראל.[caption id="attachment_81348" align="aligncenter" width="368"]

הכנס בבת ים
מארגני הכנס, מהישיבה הגבוהה "נתיבות ישראל" בבת ים, סיפרו כי חשו בתרומת הערב לתודעת הציבור בעניין חבל עבר הירדן המזרחי. "לפני קום המדינה, ביפו ובמושבות הראשונות, חלמו על כל מה שקיים באיזור כיום, על אף שזה היה נראה הזוי", אמר לקול היהודי אחד ממארגני הכנס. "כיום ב"ה שוב באים בני תורה ומעוררים מתוך עיון והעמקה בלימודים, את תשוקתם להרחבה הצודקת והאמיתית של ארץ ישראל".המארגנים אומרים כי לאור ההצלחה של הכנס, יתקיים בקרוב בעז"ה כנס נוסף באותו נושא, בו ישתתפו חוקרים ואישי ציבור, על מנת להעמיק את התודעה, ומתוך כך להעמיק את התשוקה לעפרה של ארץ ישראל בכללותה ולאיזור עבר הירדן המזרחי.
אריק 2 ב' שבט תשע"ד 16:02 אריק
שולם עלייכם 1 ב' שבט תשע"ד 15:45 שולם עלייכם