בע"ה י"א אייר תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

בוטל כתב אישום כנגד נערות שהפגינו ליד ביתו של שי ניצן

המשטרה מחקה כתב אישום שהוגש כנגד נערות שנעצרו בהפגנה ליד ביתו של המשנה לפרקליט המדינה לשעבר שי ניצן. ההחלטה התקבלה לאחר שאחת הנערות זוכתה בידי בית המשפט

  • י"ב תשרי תשע"ד - 18:31 16/09/2013
גודל: א א א

המשטרה מחקה כתב אישום שהוגש כנגד נערות שנעצרו בהפגנה ליד ביתו של המשנה לפרקליט המדינה לשעבר שי ניצן. ההחלטה התקבלה לאחר שאחת הנערות זוכתה בידי בית המשפט

\
r\n[caption id="attachment_10712" align="aligncenter" width="448"]מפגנים אצל שי ניצן (הקול היהודי) מפגינים בביתו של שי ניצן. ארכיון (הקול היהודי)

על רקע הדיווחים לפיהם עו"ד שי ניצן מועמד לתפקיד פרקליט המדינה, פורסם אתמול בערוץ 2 כי מחלקת התביעות של המשטרה מחקה כתבי אישום שהוגשו כנגד חמש נערות שהפגינו סמוך לביתו, לאחר ששוטרים ירו כדורי פלסטיק על תושבי חוות גלעד.

שי ניצן, בעבר המשנה לפרקליט המדינה וראש הועדה לאכיפת החוק באיו"ש, מכהן כיום כמשנה ליועץ המשפטי לממשלה לעניינים מיוחדים, ולאחרונה עלה שמו כמועמד לתפקיד פרקליט המדינה, בידי וועדת האיתור האמורה להגיש את שמות המועמדים בעוד כחדשיים.

לפני כשנתיים הפגינו מול ביתו קבוצת נערות, וזאת לאחר ההרס בחוות גלעד בו הפעילו השוטרים אלימות קשה וירו כדורי פלסטיק על התושבים. לאחר הירי שגרם לסערה ציבורית גדולה הפגינו מאות בני אדם במוקדים שונים ברחבי הארץ. בין השאר הגיעו בשעות הערב שבע נערות לרחוב אבן שמואל בשכונת רמות ב' בירושלים בו מתגורר שי ניצן.

כוחות משטרה שקיבלו מידע מוקדם על הכוונה להפגין במקום ליוו את המפגינות מהכיכר שבתחילת הרחוב ועד לסמוך לביתו של ניצן. המפגינות צעקו קריאות כנגד מעשיו של ניצן, שהיה באותה עת יו"ר הועדה לאכיפת החוק באיו"ש וזכה לביקורת רבה על פעולותיו כנגד המתיישבים.

 בשלב מסוים הכריז קצין משטרה שהגיע למקום על התקהלות אסורה והשוטרים עצרו את הנערות לאחר שהללו לא עזבו את המקום. כנגד שבע המפגינות הוגשו כתבי אישום על עבירה של התקהלות אסורה. לפני חמישה חודשים זיכתה שופטת בית משפט השלום לנוער בירושלים אביטל מולד, נערה אחת, בעוד המשפט בעניינן של ששת הנערות הנוספות נמשך.

 בהכרעת הדין כתבה מולד כי ספק בעיניה אם היה מקום להגשת כתב אישום כנגד הנערה. השופטת החלה בסקירה כללית אודות משמרות מחאה וקבעה כי לא כל משמרת מחאה הופכת ללא חוקית. החוק קובע כי ניתן להכריז על התקהלות אסורה במקרה בו ישנו חשש להפרת שלום הציבור, מה שלדברי השופטת לא קרה בהפגנה המדוברת.

 "לא הוכחה בפני כל התנהגות אשר יוצרת חשש שהנערות יעשו מעשה שיפר את השלום או יעוררו אנשים אחרים להפר את השלום", כתבה השופטת בפתח הכרעת הדין. "הבנות עמדו וצעקו דקות ספורות מול ביתו של מר ניצן הא ותו לא".

לאחרונה, משהבינו במחלקת התביעות של המשטרה כי כתב האישום כנגד המפגינות עומד על כרעי תרנגולת, הוחלט למחוק את כתב האישום.

תגובות (0) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 0 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד