חיילי צה"ל המוצבים בסמוך לאתר בנייה ערבי בין יצהר לכפר עצירא אל קיבלייה, אזקו בשבוע שעבר שני ילדים יהודים בני 10 ו-13 בשל העובדה שסיירו במקום. רק לאחר דקות ארוכות בהם איימו כי לא יעזו להתקרב למקום בשנית, שחררו אותם לדרכם
\בשבועות האחרונים סוערות הרוחות ביישוב יצהר בעקבות נסיון ערבי לבניית בריכות מים במימון אמריקני בין הכפרים עצירא אל קבלייה ועוריף ליצהר. לדברי התושבים מדובר בצעד המסכן את ביטחונם.
בשבועות האחרונים התלוננו בעצירא מספר פעמים על נזקים שנגרמו לאתר העבודות, ובאחד המקרים אף תועדו רעולי פנים יהודים המציתים מכולה שהוצבה במקום.
גם מזכירות היישוב הוציאה מכתב לתושבים המתריע על הסכנה, וקראה לתושבים להגיע לסייר במקום ולהבהיר כי הם אינם משלימים עם הבנייה החדשה.
מנגד הודיע צה"ל כי אין בכוונתו להפסיק את הבנייה הערבית, ויתרה מכך, אף הנחה את חיילי צה"ל המוצבים במאהל הסמוך לאתר, לאבטח את העבודות ולמנוע מיהודים להתקרב למקום.
בתחילה הסתפקו החיילים המשמשים ככח שיטור בהרחקת התושבים היהודים שהגיעו למקום, אולם בשבוע שעבר כבר הפעילו החיילים אלימות של ממש, שכללה מעשים פליליים כנגד ילדים בני 10.
בהמשך למחאת התושבים, הגיעו ביום ראשון שעבר מספר ילדים לאזור בריכת המים וסיירו במקום. כשעלו הילדים חזרה הבחינו בהם החיילים, שחלקם משרתים במסגרת ישיבת הסדר, תפסו אותם ואזקו את ידיהם של שני ילדים בני 10 ו-13 באמצעות אזיקוני פלסטיק המשמשים למעצר מחבלים. החיילים החזיקו את השניים אזוקים במשך דקות ארוכות, ורק לאחר איומים כי לא יעזו להתקרב למקום בשנית, שחררו אותם לדרכם.
\בעקבות האירוע גברו הקולות ביצהר הקוראים לפרק את המאהל הצבאי במקום, שקיבל את אישור המזכירות להקמתו. בנוסף טוענים התושבים כי אם עד עתה היה ספק בדבר, כעת מתברר שנוכחותם של החיילים במקום לא משרתת את ביטחונם של התושבים כי אם להיפך.
אביהם של הילדים מסר לקול היהודי כי לדעתו האשמה על האירוע החמור מוטלת על כתפיהם של המפקדים. "החיילים עצמם הם חבר'ה טובים, אבל נותנים להם הוראה לאבטח את הערבים וזה מה שקורה. הם נתונים בלחץ מצד התושבים על כך שבמקום להגן על היהודים הם עוסקים באבטחת הערבים ומצד שני הם נתונים למערכת פקודות ולחצים מהמפקדים, וזה מה שיוצא, התנהגות אלימה כלפי ילדים קטנים".
גם במזכירות היישוב יצהר גינו את התנהלות צה"ל. "אזיקת ילדים יהודים בשכונתם היא התדרדרות חמורה בהגדרת מי אוהב ומי אוייב" מסר לקול היהודי דובר היישוב. "אנו מגנים אלימות זו נגד ילדים שכל חטאם הוא טיול בארץ ישראל ביישובם. היישוב יצהר קורא לצבא להתמקד במשימת ההגנה על היהודים מפני הקמים עלינו לכלותינו".
דובר צה"ל סירב להתייחס לנושא.
מישהו 21 ג' אב תשע"ג 12:37 מישהו
מישהו 20 ג' אב תשע"ג 09:54 מישהו
לדורון 19 ג' אב תשע"ג 08:56 לדורון
כוסף ליוסף! 18 ג' אב תשע"ג 04:08 כוסף ליוסף!
יעקב 17 ב' אב תשע"ג 21:20 יעקב
יהודה 16 ב' אב תשע"ג 20:36 יהודה
דורון 15 ב' אב תשע"ג 18:46 דורון
דורון 14 ב' אב תשע"ג 18:45 דורון
דורון 13 ב' אב תשע"ג 18:39 דורון
דורון 12 ב' אב תשע"ג 18:37 דורון
שאלתיאל קווק 11 ב' אב תשע"ג 16:51 שאלתיאל קווק
תושב יצהר 10 ב' אב תשע"ג 16:29 תושב יצהר
אלמוני 9 ב' אב תשע"ג 16:28 אלמוני
צביקי בסוק 8 ב' אב תשע"ג 15:52 צביקי בסוק
מישהו 7 ב' אב תשע"ג 15:43 מישהו
דוד 6 ב' אב תשע"ג 15:36 דוד
שפתי כהן-יגאל כהן 5 ב' אב תשע"ג 15:28 שפתי כהן-יגאל כהן
עזמי 4 ב' אב תשע"ג 14:48 עזמי
מישהו 3 ב' אב תשע"ג 14:19 מישהו
מישהו 2 ב' אב תשע"ג 14:18 מישהו
התנחלות דמה 1 ב' אב תשע"ג 14:13 התנחלות דמה