בע"ה ה' אייר תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

לאחר לינה בשטח: באש קודש ינסו לעצור את החריש

באישור הצבא צפויים היום (ב') להגיע ערבים מהכפרים הסמוכים לאש קודש ולחרוש את אדמות הישוב שבגוש שילה. התושבים לנו הלילה בשטח והודיעו כי בכוונתם לעצור את החריש. "התנהלות הצבא היא פשוט בושה וחרפה", אומרים בישוב

  • אברהם שפירא
  • ט"ו כסלו תשע"ד - 10:09 18/11/2013
גודל: א א א

באישור הצבא צפויים היום (ב') להגיע ערבים מהכפרים הסמוכים לאש קודש ולחרוש את אדמות הישוב שבגוש שילה. התושבים לנו הלילה בשטח והודיעו כי בכוונתם לעצור את החריש. "התנהלות הצבא היא פשוט בושה וחרפה", אומרים בישוב

\
r\n[caption id="attachment_53394" align="aligncenter" width="100%"] ערבים חורשים סמוך לאש קודש (סוכנות תצפית) ערבים חורשים סמוך לאש קודש (סוכנות תצפית)

הבוקר (ב') צפויים ערבים מהכפרים קוצרא וג'אלוד, יחד עם אנשי שמאל קיצוני, להגיע לשטחי הישוב אש קודש שבגוש שילה במטרה לחרוש את השדות והמטעים שבאיזור. בשנתיים האחרונות מאפשר צה"ל את הגעת הערבים הערבים לשטחים אליהם לא הגיעו שנים רבות, והדבר מייצר עימותים עם התושבים.

כהכנה לקראת החריש הגיעו אתמול בערב תושבים מהישוב לשטח החריש ולנו במקום. הבוקר צפויים התושבים יחד עם תומכים שיגיעו למקום, לנסות ולמנוע את החריש הערבי באדמות היהודיות. כוחות מג"ב וצבא גדולים כבר נמצאים באיזור.

"התנהלות הצבא היא פשוט בושה וחרפה, והעיקר זה המנהל האזרחי", אומר בשיחה עם הקול היהודי אהרון קצוף, דובר היישוב 'אש קודש'. "אנשי המנהל האזרחי מתנהג פה כמו 'שריף'. מצד אחד אומרים  שהחוק קדוש, מה שהמנהל האזרחי מחליט. אבל מצד שני הם מחליטים איזה חוקים נוחים להם, לדוגמא, הם הולכים להכניס את הטרקטורים של הערבים בלי רישיונות, כאשר הנהגים, חלקם ילדים בני 14- בלי רישיונות והם מגבים אותם, מכניסים אותם ומעודדים אותם לחרוש אדמות. איפה שלא נוח להם הם לא סופרים את החוק", אומר קצוף.

\
r\n[caption id="attachment_79348" align="aligncenter" width="451"]ילדי אש קודש מתארגנים ללינת השטח הלילה (סוכנות תצפית) ילדי אש קודש מתארגנים ללינת השטח הלילה (סוכנות תצפית)

"אנחנו כמו יעקב אבינו שעשה שלושה דברים – דורון, מלחמה ותפילה", מסביר קצוף על היערכות התושבים למנוע את החריש. "אנחנו באים מכל הכיוונים. כמובן שלא נצליח לנצח את הצבא אנחנו לא באים פה בכוח עם רובים וטנקים וגם אנחנו לא פועלים בניגוד לחוק, בשונה מהצבא שמבצע מעצרי שווא, יורה רימוני גז מדמיע על ילדים ונשים ותופר תיקים. אבל אנחנו פועלים בכל דרך שאנחנו יכולים אם זה תקשורתית או מחאתית, כל דרך דמוקרטית וישרה אנחנו הולכים בא. אנחנו מזמינים את כל מי שרוצה לבוא לעזור לנו למנוע את החריש לבוא לפה", הוא קורא.

"הנשים שלנו לא רוצות לחכות שיבוא המחבל לבית כמו משפחת פוגל אלא הם מעדיפים לפגוש אותם כבר למטה בשטח, לכן אנחנו פועלים. זה ידוע שהערבים שבאים לחרוש לא מעניין אותם החריש. יש להם המון חלקות שסמוכות לכפר שהם בכלל לא חורשים ואם היה מעניין אותם האדמה הם קודם כול היו חורשים את מה שצמוד לבית שלהם. עד שלא הגיעו ארגונים אירופיים אנטי-ישראלים שהמדינה מגבה אותם ונותנת להם להיות פה, הם בכלל לא התעניינו בשטחים האלה", הוא אומר.

\
r\n[caption id="attachment_53638" align="aligncenter" width="522"]ערבות הדדית אש קודש לאחר החריש בשנה שעברה (סלמא א דבעי בצלם) ערבות הדדית אש קודש לאחר החריש בשנה שעברה (סלמא א דבעי בצלם)

"החיילים אמרו, אנחנו קבלני ביצוע של המנהל האזרחי"

"החיילים בשטח גם יודעים את זה" מסביר קצוף, "אתה מדבר עם החיילים החייל אומר לך- אני יודע שהמנהל לא עובד נכון ושהערבים חורשים במקומות שאסור להם. אבל אנחנו מתקשרים וזה לא מעניין אותם. אבל החיילים מספרים שכשיהודי עושה טיול בשבת ישר מקפיצים את כול הגזרה. קצין אחד אמר לי בשטח, אנחנו קבלני הביצוע של המנהל האזרחי אסור לנו לערער ואסור לנו להביע עמדה", מספר קצוף.

יש לציין כי בשנה שעברה, כשהבינו התושבים היהודים כי הערבים מתכננים לחרוש סמוך לגבעה הם הודיעו כי הדבר יגרור הבערה של הגזרה. ביום החריש, למרות אישור הצבא, התפתחו עימותים קשים בין יהודים שהגיעו לעזור לתושבים ובין הערבים שבאו לחרוש, במהלכם נפצע ערבי מהכפר קריות מאבנים בראשו, ורכבו ניזוק. בנוסף נכרתו עצי זית בכפר ג'אלוד הסמוך. כמו כן בלילה קודם לכן, נכרתו כ-180 עצים בכפר קוצרא הסמוך ומספר כלי רכב נפגעו. בלילה שלאחר היום הראשון של החריש ערבים דיווחו כי קבוצת יהודים נכנסה לבית בכפר ופצעה 3 ערבים. בנוסף נוקבו לאחר החריש 30 צמיגים של רכבים ערבים בכפר קבלאן שבשומרון. על קיר סמוך רוסס, "ערבות הדדית אש קודש".

למחרת, אפשר צה"ל את החריש הערבי באבטחה כבדה, אך גם אז לא עבר החריש בשתיקה, ואבנים יודו לעבר רכבי ערבים שנסעו על כביש 60 סמוך לצומת שילה.

תגובות (1) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 0 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד