באיזור הדרום הוגברה הכוננות לקראת הלוויתו של אריאל שרון, זאת מחשש שמרצועת עזה והישובים שהחריב, ירו מחבלים טילים לעבר איזור חוות השקמים בה הוא ככל הנראה יקבר
באיזור הדרום הוגברה הכוננות לקראת הלוויתו של אריאל שרון, זאת מחשש שמרצועת עזה והישובים שהחריב, ירו מחבלים טילים לעבר איזור חוות השקמים בה הוא ככל הנראה יקבר [caption id="attachment_81677" align="aligncenter" width="300"] ארונו של שרון וכיפת ברזל (עמוס בן גרשון לע''מ ודובר צה"ל) האיש שגירש אלפי יהודים מבתיהם בגוש קטיף ובצפון השומרון יגיע מחר ככל הנראה ל"בית קבע", זאת כאשר רבים מהמגורשים עדיין נמצאים במגורים זמניים. תזכורת כואבת למה שעולל הגירוש מגוש קטיף, מקבלת מדינת ישראל עם ההערכות הבטחונית לקראת הלויתו של שרון מחר בחוות השקמים. סוללות כיפת ברזל נפרסו באיזור, ובזמן הלוויה צפויים לטוס באיזור מסוקי קרב ומל"טים, מחשש שערבים מרצועת עזה ירו טילים לעבר איזור הלוויה. אמש (מוצ"ש) ירו ערבים טיל לעבר ישובי מועצת חוף אשקלון, ונתנו כתזכורת על מעלליו של שרון. ובתוך כך, נראה כי בכירי הממשלה מנסים להשתיק כל קול שאינו מוקיר את שרון, במיוחד בהקשר גירוש היהודים. לאחר שפורסם כי בישיבת תורת החיים נתלה שלט המאחל "מזל טוב" על מותו של שרון, הודיע השר לבטחון פנים יצחק אהרונוביץ כי יורה למשטרה לפתוח בחקירה לאיתור כותבי השלט... אתמול הודיע פעיל הימים נעם פדרמן כי יעתור לבג"ץ בדרישה שלא לאפשר את קבורתו של שרון בחוות השקמים מאחר ומדובר באיזור שאינו מיועד לקבורה. שרון צפוי להיקבר סמוך לרעייתו לילי. לקראת הגירוש ועקירת בית העלמין בנווה דקלים עתר פדרמן בדרישה להעתיק את קברה של לילי שרון מאחר ואף היא נקברה לדבריו במקום שלא כחוק.
לאור החששות הרבות הכרוכות בקבורתו של שרון על גבעת הכלניות הייתי ממליץ למדינת ישראל לשקול בכובד ראש את רעיון הטמנת גוויתו של "המנהיג כבד המשקל" בגבעת חיריה, שם הרי עתיד לקום "פארק אריאל שרון". אגב: פעולה זו תסייע רבות בהעשרת אדמת חיריה העשירה בחנקן והחסרה במינרלים ואורגנים רבים (ובכך תחזיר לקופת המדינה את המליונים הרבים שבוזבזו על החזקתו שמונה שנים). כתוצאה מכך ימהרו גם כלניות ורקפות רבות לצבוע את הגבעה השוממה בשלל צבעים.
טוב,נקודות הציון של קיברה של לילי שרון ובעלה ידועים לכל תינוק בעזה מדובר בנקודת ציון מאוד בולטת גיאוגרפית,הגיהאד האיסלמי,החמאס וכל אירגון בעזה מכוונים כבר עכשיו את קני המרגמות והסקאדים אל עבר גבעת הכלניות וממש לא ניראה שהם לא ינצלו את ההזדמנות שכל כך הרבה שרים נמצאים כל כך סמוך לעזה...מה שנישאר להם הוא להאזין ולצפות בשידורים החיים מהקבר...... יתרה מזאת ,מאחת הגבעות המזרחיות בבית חנון יש קו ראייה ישיר אל גבעת הכלניות ,ומשמעות הדבר היא סכנה גדולה ומיידית לבאי ההלוויה לא רבים יודעים,אך במהלך מלחמת עזה השנייה היא עופרת יצוקה, אחת מעשרות הרקטות שנורו אל שדרות והאיזור התפוצצה במרחק של מאות מטרים ספורים מקיברה של לילי שרון . אז יש לנו ראש ממשלה לשעבר מת ,וכל מי שילווה אותו יהיה בסכנת חיים של ממש וזו לא גוזמא. אם חלילה כל ממשלת ישראל שתהיה נוכחת בהלוויה תיפגע מרקטה יחידה הרי מדובר בניצחון היסטורי ואסטרטגי של החמאס על מדינת ישראל. מוטב שעשרה גברים בלבד ילוו את שרון לקבורה לצורך אמירת קדיש ,וכל השאר ישהו בתוך המתחם הממוגן בחוות השקמים עצמה ויעשו שם את ההספדים,וזה לגמרי מותר על פי ההלכה.זהו,מעולם לא הייתה הלוויה של מאן דהוא כל כך מסוכנת,ואין לי ספק שלניקבר יש אחריות אישית לכך
נענע 5 י"ב שבט תשע"ד 10:04 נענע
יאודי 4 י"ב שבט תשע"ד 08:59 יאודי
חיים 3 י"ב שבט תשע"ד 07:53 חיים
סמי אטדגי 2 י"א שבט תשע"ד 19:47 סמי אטדגי
שולם עלייכם 1 י"א שבט תשע"ד 18:29 שולם עלייכם