בע"ה י"ד אייר תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

מאות שוטרים וחיילים עוקרים כרמים בישוב אש קודש

כוחות גדולים של משטרה וצבא עוקרים כעת מטעי זיתים של תושבי אש קודש שבגוש שילה. לאיזור הגיעו מאות שוטרים וחיילים שחסמו את הצמתים המובילות לגוש שילה\r\n

  • אלחנן גרונר, הקול היהודי
  • ו' שבט תשע"ד - 10:21 07/01/2014
גודל: א א א
כוחות גדולים של משטרה וצבא עוקרים כעת מטעי זיתים של תושבי אש קודש שבגוש שילה. לאיזור הגיעו מאות שוטרים וחיילים שחסמו את הצמתים המובילות לגוש שילה
[caption id="attachment_81473" align="aligncenter" width="300"]כוחות משטרה באש קודש הבוקר (סוכנות תצפית) כוחות משטרה באש קודש הבוקר (סוכנות תצפית)
מאות שוטרים וחיילים הגיעו הבוקר לישוב אש קודש שבגוש שילה במטרה לעקור מטעים שניטעו בשטחי הישוב בידי תושבים. מטעי הזיתים ניטעו בידי התושבים על פני כ-15 דונם לפני כארבע שנים, והמינהל האזרחי הוציא בגינם צו שימוש מפריע בקרקע, צו דרקוני עליו נמתחה ביקורת חריפה בדו"ח אדמונד לוי.
בשטח נמצאים תושבים בודדים אל מול מאות השוטרים, אשר הציבו חסימות בכל איזור שילה. בנוסף נפרסו החל משעות הבוקר תצפיות של חיילים צה"ל הצופות לגבעות האיזור. תושבי אש קודש חוששים כי לאחר עקירת המטעים ימשיכו הכוחות להרוס בתים בישוב. התושבים קוראים לציבור להגיע למקום.
בימים האחרונים חולקו בידי פקחי המינהל האזרחי צווי הריסה במאחז גאולת ציון ובאש קודש. הפקח, רועי אורבך, הוא תושב קיבוץ טירת צבי וחובש כיפה. לטענת תושבים מאיזור גוש שילה הוא מתנכל אליהם באופן שיטתי בעוד שהוא כמעט ולא מבצע אכיפה כלפי בנייה בלתי חוקית של ערבים.
[caption id="attachment_81472" align="aligncenter" width="300"]שוטרים עם מדים שחורים חוסמים צומת בגוש שילה הבוקר (סוכנות תצפית) שוטרים עם מדים שחורים חוסמים צומת בגוש שילה הבוקר (סוכנות תצפית)
[caption id="attachment_81471" align="aligncenter" width="300"]האוטובוסים שהובילו את כוחות המשטרה לגוש שילה (סוכנות תצפית) האוטובוסים שהובילו את כוחות המשטרה לגוש שילה (סוכנות תצפית)
תגובות (7) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 0 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד