בע"ה י"ז סיון תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

ארבעה לוחמים נפצעו: המחבל - קצין ברשות הפלסטינית

שוב מתברר שבזמן שמערכת הביטחון רואה ברשות הפלסטינית פרטנר, מחבלי הרשות נלחמים בצה"ל

  • אלחנן גרונר, הקול היהודי
  • י"ד סיון תשפ"ה - 17:44 10/06/2025
גודל: א א א
משוריינים של הרשות הפלסטינית (צילום מסך, הרשתות החברתיות)
משוריינים של הרשות הפלסטינית (צילום מסך, הרשתות החברתיות)

בזמן שכוחות צה"ל פעלו בעיר שכם בחיפוש אחרי מחבלים, שני מחבלים ניסו לחטוף נשק מאחד הלוחמים וחוסלו. אחד מהם - קצין במנגנונים של הרשות הפלסטינית.

כוחות צה"ל התחילו הלילה במבצע חיפושים בקסבה בשכם. על פי הודעת דובר צה"ל, נסרקו לבנתיים כ-250 מבנים, נעצרו שישה מבוקשים והוחרם נשק מאולתר אחד.

בזמן הפעילות, שני מחבלים התנפלו על חייל צה"ל, וניסו לחטוף ממנו את הנשק. בזמן המאבק נםלט צרור מהנשק, שפצע ארבעה חיילים, אחד במצב בינוני והשאר קל. המחבלים חוסלו במקום.

תחקיר הקול היהודי גילה, שאחד המחבלים הוא נדאל מהדי עמירה, קצין במנגנוני הביטחון של הרשות הפלסטינית ומחבל משוחרר.

בדף הפייסבוק שלו ניתן למצוא פוסטים שמהללים את מחבלי שכם ומסיתים נגד צה"ל.

זו לא הפעם הראשונה שמחבל מתברר כאיש הרשות הפלסטינית, שכמובן לא מתנערת ממעשיו, ולמרות זאת צה"ל ממשיך בתיאום הבטחוני איתה.

   |ההיסטוריה חוזרת 

כמו באינתיפאדה השנייה, אז צה"ל היה עיוור לשותפות של אנשי המנגנונים בטרור, גם היום צה"ל מחזיק בקונספציה זהה ביחס למחבלי הפת"ח. 

ב-15 השנים האחרונות צה"ל חזר והפך את "התיאום הביטחוני" עם אנשי הרשות הפלסטינית למרכיב מרכזי ועיקרי בתפיסת הביטחון, כאשר מערך התיאום וקישור (מת"ק) במנהל האזרחי הפך לגורם מרכזי במודיעין, ייעוץ וגיבוש תפיסת הביטחון, כאשר הוא נמנע מפעולות רבות במטרה שלא לפגוע באותו "תיאום ביטחוני". 

ממש כמו באינתיפאדה השנייה קיים מנגנון הסתרה של מעורבות הפת"ח ואנשי מנגנוני הביטחון הפלסטינים בטרור: פיגועים של אנשי פת"ח וקציני מנגנוני הביטחון של הרשות מוצגים פעמים רבות כמחבלים "בודדים" או שמוסתר שיוכם הארגוני של המחבלים. 

תגובות (0) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 0 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד