בע"ה ד' אב תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

בלב הבסיס הצבאי: ערביה מכוסת פנים

תופעת העסקת הערבים בבסיסי צה"ל ממשיכה וכמו הפעם הזאת גם מגיעה לאבסורדים חדשים. חיילים שהגיעו לעיר הבה"דים הופתעו לגלות עובדת ערביה עם כיסוי פנים מלא

  • מערכת הקול-היהודי
  • ג' אב תשפ"ה - 15:41 28/07/2025
גודל: א א א
הערבייה בבסיס (אלחנן גרונר)
הערבייה בבסיס (אלחנן גרונר)

תופעת העסקת העובדים הערביים בבסיסי צה"ל ממשיכה, כאילו צה"ל לא למד שום לקח מהחדירה המודיעינית של חמאס לפני טבח ה-7.10. חיילים שהגיעו לעיר הבה"דים גילו עובדת ערביה מכוסת פנים בתוך הבסיס.

על פי דובר צה"ל, מדובר בעובדת ערביה שמועסקת אצל זכיין שעובד אצל הצבא. העובדת הגיעה לעבודה כשהיא לובשת ניקאב, כיסוי ראש מוסלמי שמכסה את הפנים ומשמש בעיקר מוסלמיות אדוקות וקיצוניות במיוחד ולבישתו נאסרה במדינות רבות בעולם.

 

אלפי חיילים וקצינים עוברים בעיר הבה"דים שמלאה במאות עובדים ערבים ללא פיקוח מספק. כל מי שעוקב אחר המתרחש בבסיסי צה"ל מבין שלא הופקו הלקחים מהחדירה המודיענית שהיתה לחמאס ב-7.10.

העובדת תועדה כשהיא עם פלאפון חכם למרות שבדרך כלל צה"ל טוען שהעובדים הללו צריכים להפקיד את הסמארטפון בכניסה ושמתנהל פיקוח על הנוהל הזה. 

   |פועלים ערבים בבסיסי צה"ל

הסכנה שבהכנסת פועלים ערבים ברורה לכל בר דעת, ובכל זאת, בדומה לכמה ישובים ביו"ש, צה"ל ממשיך לאפשר לפועלים ערבים, כולל מיהודה ושומרון, להיכנס לבסיסים ולעבוד, לעיתים ללא השגחה.

צה"ל מאפשר כניסה של פועלים ערבים גם לבסיסים רגישים מאוד, ללא כל בדיקה רצינית של הרקע שלהם. מקרה חמור כזה התרחש לפני מספר חודשים בבסיס תל נוף, כאשר שני פועלים ערבים נתפסו כשהם מבריחים פלאפונים אל תוך הבסיס

בעקבות התפיסה הפלאפונים שלהם נבדקו, ונמצאו בהם חומרים של דעאש וחמאס ותמיכה בטרור. 

לא מדובר במקרה בודד. מאז תחילת מלחמה הגיעו אלינו עשרות רבות של מקרים בהם פועלים ערבים הועסקו בתוך בסיסי צה"ל, לעיתים במצבים שבהם הם יכולים טכנית לבצע פיגוע ללא כל קושי. כך למשל במקרה אחד ערבי הועסק בתור נהג טרקטור בתוך בסיס חטמ"ר יהודה כשהוא ללא שמירה כלל.

בנוסף ניתן למנות גניבת רימוני רסס בידי פועלים בעוטף עזה, דבר שפרסמה איילת לאש, גניבת נשק בידי שב"ח שעבד בבסיס של חטיבת צנחנים, פועלים ערבים שהובאו לשפץ את הפגיעות מהמתקפה האיראנית בבסיס נבטים, וחשיפה שלנו שגם את הבור של יחידת מודיעין מסווגת, בבסיס נבטים, בנו ערבים ובהם שב"חים שנתפסו במקום במהלך העבודות. 

אחרי כל אלה מתפרסמות ידיעות על כך שצה"ל מנסה לתחקר כיצד ידעו בחמאס להגיע לבסיסים השונים, ואיך הגיעו קודי הכניסה לאיזורים שונים בבסיסים מסווגים לידי המחבלים. 

   |רוצה למות כשהיד ומסיע את חיילי צה"ל 

בנוסף לפני המלחמה חשפנו שני סיפורים חמורים. באחד חשפנו כי אחד מפורעי שומר חומות שהורשע באירוע בו הוצתה נקודת משטרה בגליל, עבד בשיפוץ ותחזוק צוללות של חיל הים בבסיס חיל הים בחיפה. 

המקרה השני היה של בלאל חמאד, נהג אגד בחיפה שחשפנו שהינו פעיל הפלג הצפוני של התנועה האסלאמית, פרסם סרטון תמיכה במחבלים מתאבדים, ופוסטים מסיתים ובהם מה שנראה כמו רצון להיות "שהיד". 

התחקיר שלנו הראה שחמאד הוא מקורב לראאד סלאח, ראש הפלג הצפוני של התנועה האסלאמית. אחרי שפוטר מאגד בעקבות החשיפה, גילינו שהוא עבר לעבוד בחברת אוטובוסים אחרת בבעלות ערבית, כזו שעושה גם – ויזות צבאיות – כלומר מסיעה חיילי צה"ל לפעילות.  

תגובות (0) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 0 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד