הפיגוע הרצחני בכפר פונדוק לא בא בחלל ריק: רק לפני כשבוע וחצי אפשר צה"ל לוויה צבאית למחבל פת"ח בכפר קדום הסמוך למקום הפיגוע. ההסתה ברשות הפלסטינית ממשיכה כשאנשיה מבהירים: אנחנו לא נלחמים נגד הטרור אלא רק נגד הפשע.
ביום שישי שעבר הופתעו תושבי קדומים לשמוע יריות שמגיעות מהכפר קדום הסמוך. מדובר היה הלוויה צבאית שערכו אנשי הפת"ח למחבל שנהרג בפעילות של הרשות בג'נין, מאות מטרים מבתי הישוב.
הלויה התקיימה לאחר שקצין הביטחון המסכל של הרשות הפסלטינית, איברהים אלקדומי, חוסל על ידי מחבלי גדוד הטרור בג'נין במסגרת הפעילות של הרשות הפלסטינית בעיר.
הלוויה יצאה משכם, והמשיכה בשיירה חמושה של אנשי הרשות על הכבישים הראשיים באזור קדומים.

לאחר הלוויה הוציאו תושבי הכפר תיעודים של איברהים אלקדומי כשהוא משתתף בהפגנות נגד צה"ל שהתקיימו בכפר, רעול פנים עם סרט של פת"ח על המצח, וזורק אבנים על חיילי צה"ל.
על רקע הקרבות בין הרש"פ לגדודי הטרור בג'נין ובצפון השומרון, הרשות הפלסטינית, שחוששת לאבד את התמיכה של הרחוב הערבי אם היא תצטייר כאוהבת ישראל, מהללת את המחבלים ומסבירה כי היא היחידה שנלחמת באמת נגד ישראל.
בדף הפייסבוק הרשמי של דוברות תנועת הפת"ח הופיע פוסט המהלל את המחבלים אדהם עליווי ותייסר אל-עיסא, קצינים בשירותי הביטחון של הרשות שנהרגו לפני שלוש שנים בקרבות עם צה"ל בג'נין.
אחיקם הימלפרב חשף כיצד דובר מנגנוני הביטחון הפלסטיניים, אנור רג'ב, מתפאר במחבלים שנמצאים בכלא הישראלי ומבהיר: "הם סמלים לגאווה ולכבוד".
"אנו שולחים ברכה מיוחדת לאסירי מנגונני הביטחון בבתי הכלא של הכיבוש, ולכלל אסירינו מאחורי הסורגים. הם סמלים לגאווה ולכבוד הפלסטיניים."
גם ארגון מבט לתקשורת הפלסטינית (PMW) חשף את התמיכה של אנשי הרשות בטרור. "מספר אסירי הפתח תמיד היה יותר ממחצית תנועת האסירים כל שאר הפלגים ביחד מהווים פחות ממחצית"." נאמר בטלוויזיה הרשמית של הרשות הפלסטינית, ב-31 בדצמבר 2024.
הצטרפו עכשיו למועדון הקול היהודי >>
מדובר בדברים שנאמרו לכבוד ציון יום ה-60 להיווסדו של הפת"ח, על ידי דובר הפת"ח, עבד אל פתח דולח.
"הפת"ח היא מפלגת השלטון של הרשות הפלסטינית, שרבים במערב היו רוצים שתיקח אחריות על עזה. מנהיגי הפת"ח שדולח מזכיר ומעריץ - ערפאת, אבו ג'יהאד, אבו איאד ו"שניהם כמאל" - כולם היו טרוריסטים, אחראים לרצח ישראלים רבים. גם הפתח של 2025 עדיין מתגאה בכך ש"דרך על ראשיהם" של יהודים ב-7 באוקטובר 2023"", אמרו ב'מבט לתקשורת הפלסטינית".