בע"ה י"ד אב תשפ"ו
הרשמה לניוזלטר שלנו

בשליחת הפרטים את/ה מאשר/ת את מדיניות הפרטיות של האתר

Close

בלוט ערער על החלטת בי"ד הצבאי: טל ינון דרדיק נשאר במעצר

בית הדין הצבאי ביטל את צו המעצר של טל ינון דרדיק בטענה שהוא איננו חוקי; שר הביטחון כץ הנחה היום "שלא לחדש את הצו" נגד טל ינון, ובמקביל: האלוף בלוט ערער על החלטת בית הדין הצבאי ובינתיים טל ינון נשאר בכלא.

  • מערכת הקול-היהודי
  • י"ד אב תשפ"ו - 17:53 28/07/2026
גודל: א א א
(פייסבוק השר ישראל כ"ץ)
(פייסבוק השר ישראל כ"ץ)

טל ינון דרדיק, שנעצר לפני כחודש לאחר שהפר צו מעצר בית מנהלי-דרקוני שלא היה יכול ליישמו, הובהל אתמול לבית החולים לאחר 22 ימים של שביתת רעב.

אתמול הודיע בית הדין הצבאי כי צו המעצר שהוציא אבי בלוט כנגד טל ינון איננו חוקי, משום שצו מעצר הבית אותו הפר היה בלתי ישים, כפי שטענו טל ינון ועורכי דינו.

על פיו הוראות הצו, האלוף בלוט פקד על דרדיק לשהות בביתה של חמותו, ללא הסכמה מצדה וכאשר מצבה לא מאפשר זאת. דרדיק לא יכל כאמור לקיים את הצו והוא נעצר. במחאה כנגד הצו הדרקוני, דרדיק פתח בשביתת רעב.

בית הדין הצבאי אמנם ביטל את צו המעצר, אך נתן עיכוב ביצוע של 48 שעות לצורך אפשרות ערעור.

היום, לאחר שפורסם כי דרדיק פונה לקבלת טיפול רפואי בשל מצבו, הודיע שר הביטחון ישראל כץ כי הוא מנחה שלא לחדש את הצו המנהלי כנגדו. לאחר ההודעה הזו הגיש האלוף בלוט ערעור על החלטת בית הדין הצבאי שקבע כי צו המעצר איננו חוקי. בינתיים, טל ינון נשאר במעצר, והוא ממשיך לשבות רעב.

אחיו של טל ינון: "ישראל כץ משחק ב'נדמה לי'"

עידן דרדיק, אחיו של טל ינון מתח ביקורת כנגד שר הביטחון: "טל ינון נשאר בכלא כי ישראל כץ משחק ב'נדמה לי'. הוא לא עושה את הדבר האמיתי. הוא לא נותן הנחיה ברורה לאלוף בלוט לעצור את הצווים המנהליים ולבטל את הצו הפושע נגד טלי נון".

לדבריו של דרדיק האח: "זה מה שהוא (השר כץ) צריך לעשות עכשיו. הוא צריך לעשות את זה מיד. כל רגע שהוא לא עושה את זה, טל ינון, ששובת רעב כבר 23 ימים, נשאר בכלא בסכנת חיים."

תגובות (0) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי: