בתחילת השבוע, ערב נסיעתו של נתניהו לוושינגטון להלוויתו של הסנאטור לינדזי גראהם. אישר הקבינט הביטחוני-מדיני את המסגרת המשפטית להכנסת "כוח הייצוב" לרצועת עזה שעל פי תכנית טראמפ אמור להוביל את פירוז הרצועה. בנסיעה זו ייפגש נתניהו שוב עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ.
על פי הדיווח בסוכנות הידיעות רויטרס, הכוח שאושר כולל200 חיילים ממדינות שהוגדרו ידידותיות כדוגמת מרוקו ואוגנדה, ושכניסתם כפופה לאישור פרטני של צה"ל. על פי אותו דיווח, החלטת הקבינט לא כוללת נסיגה וכי בשונה מתוכנית טראמפ המקורית הוא יפעל דווקא באזורים שאינם בשליטת צה"ל.
על פי הפרסומים, החלטת הקבינט בולמת הצטרפות של מדינות עוינות כמו טורקיה וקטאר וכי ישראל תאשר אילו מדינות יוכלו לשלוח כוחות לרצועת עזה. התנאי המנחה הוא הצטרפות מדינות שיש לישראל הסכם איתן, והן אינן פועלות נגד ישראל בזירה הבינלאומית.
מפקדת הכוח הבינלאומי צפויה להיות מוקמת ברפיח ולפעול בשת"פ עם צה"ל אך הקבינט לא אישר להתחיל בעבודות שיקום ברצועה כל עוד חמאס לא יפורז מנשקו ולכן התוכנית שכונתה רפיח הירוקה, לבניית אזור שלא בשליטת חמאס אליו יועברו עזתים, עוד לא יוצאת לפועל.
בחודש האחרון חתמה מרוקו, הנחשבת כאחת ממדינות הסכמי אברהם, על הצטרפות רשמית לכוח הבינלאומי שיפעל מטעם מועצת השלום ומסתמנת כמועמדת להובלתו.
במקביל, ברצועת עזה נמשכים הדיווחים על המשך הרחבת "הקו הצהוב" שבשליטת צה"ל, כשעל פי אותם דיווחים לראשונה הוצבו קוביות בטון המסמנות את גבולות הקו הצהוב על "ציר צלאח א-דין" (כביש 4) באזור ג'באליה, כך שהתנועה על הציר נחסמה. בנוסף דווח אתמול, י"ג באב, כי הקו הצהוב הגיע לראשונה לשטחי היישוב כפר דרום שהוחרב בהתנתקות בדיוק 21 שנה לאחר גירוש היישוב בי"ג באב תשס"ה.