לפני כשבועיים, חייל מילואים בחופשה שנסע דרך ציר המעוזים בין דולב לכביש 443, נתקל במחסום של מחבלי רש"פ סמוך לביתוניא, שהיכו אותו לקחו לו את הנשק וחטפו אותו לשטח A. כעת מפרסמים ברשתות הערביות כי מפקד משטרת ביתוניא ברשות הפלסטינית נעצר.
על פי הדיווחים, צה"ל עצר בכפר זבאבדה שליד ג'נין את מפקד משטרת ביתוניא ברשות הפלסטינית. בסבירות גבוהה, המעצר קשור לחטיפת לוחם המילואים.
לאחר החטיפה, פורסמו הודעות בכלי התקשורת שמיסגרו את האירוע בתור חילוץ של ישראלי שנכנס אל תוך כפר פלסטיני.
האירוע גם נכרך יחד עם כניסה של ישראלים לבית לחם ויריחו, שהם שטח A. בהתחלה כלי התקשורת לא דווח שמדובר בשטח C.
בשיחות עם תושבי האזור נאמר לנו שזו לא הפעם הראשונה ששוטרים פלסטינים חמושים נראו באזור, ובפעמים שעברו צה''ל לא עשה דבר בנושא.
רק לאחר מספר ימים, הודה צה"ל שהחייל נחטף משטח C, וכי מחבלי הרש"פ לא היו אמורים להקים מחסום במקום בכלל.
מאז צה"ל סגר את הנסיעה בציר, למרות הלחץ הציבורי שלא להיכנע לרשות הפלסטינית.
בסוף השבוע האחרון פרסם העיתונאי זאב קם כי בדיון שנערך בנושא השרה אורית סטרוק שאלה את נציג הצבא מה מתוכנן לעשות נגד הרשות הפלסטינית בעקבות הפרשה.
על פי הדיווח, הקצין אמר שצה"ל השהה את התיאום הבטחוני עם מחבלי הרש"פ בעקבות האירוע, ושצה"ל ידאג שהחוטפים יעמדו לדין, ברשות הפלסטינית.