ביום רביעי האחרון הודיעה הפרקליטות על כתב אישום נגד בלאל סקא (32), ערבי שב"ח תושב שכם. על פי כתב האישום סקא נכנס לישראל פעמיים בניגוד לחוק ועבד כחשמלאי בבניין בעיר יפו. לפני כשבועיים, בזמן שעבד בבניין, הוא נכנס לאחת הדירות בטענה שהוא צריך לבדוק את שקעי החשמל באחד החדרים, באותו חדר ישנה אחת מבנות הבית, בלאל נכנס לחדר וביצע בצעירה מעשה מגונה תוך כדי שהיא ישנה, ובזמן שבני הבית נמצאים בסלון מטרים ספורים משם.
הצעירה התעוררה אחוזת בעתה והתחילה לצעוק, ובלאל עזב את המקום לא לפני שהכחיש בפני בני המשפחה שביצע את המעשה. כתב האישום מייחס לסקא עבירות של מעשה מגונה תוך ניצול מצב המונע מתן הסכמה וכניסה לישראל בניגוד לחוק.
מקרה מזעזע נוסף שפורסם בסוף השבוע האחרון בערוץ 14, התרחש בבית חולים העמק בעפולה, כאשר אח ערבי בבית החולים סימם ככל הנראה מטופלת יהודיה שהייתה במחלקה ולאחר מכן ביצע בה מעשים מגונים. האישה הגישה תלונה במשטרה, והמשטרה עצרה את הערבי. בית משפט השלום הורה על מעצר בית של חמישה ימים, המשטרה ערערה בבית המשפט המחוזי על ההחלטה, אך זו נשארה בעינה. על פי הפרסום ב-14, לאחר מעצר הבית הערבי השתחרר וחזר לעבוד בבית החולים.
מקרה דומה פורסם אצלנו לפני כחצי שנה: רופא ערבי מלוד נעצר בחשד שביצע מעשים מגונים במטופלת, הוא הגיע לביתה של מטופלת באחד מישובי השומרון, נתן לה עירוי וטיפול, ובזמן שהיא לא יכולה "להתנגד באופן ממשי למעשיו", הוא ביצע בה עבירות מין.
במקרה נוסף שפורסם לפני כשנתיים על רופא מחברון שפגע באופן חמור בילדה בה טיפל. התברר לאחר בדיקת הקול היהודי, כי לאחר שעבר מבחנים ברפואה מייד לאחר ש-7 באוקטובר, אשתו ברכה אותו על כך וכתבה: בימים המבורכים האלו הנצחונות באים בזה אחר זה... נצחון העט הוא כמו נצחון המקלע" כשהיא כורכת את הצלחת הטבח בהצלחתו האישית של בעלה.