מאז נפילת משטר אסד התחילה מגמה של הכרה במדינת ישראל מצד התושבים הדרוזים של רמת הגולן, שבאופן מסורתי היו נאמנים לסוריה, וסרבו לקבל אזרחות ישראלית. למרות זאת, הם יצאו השבוע להתפרע, כשראשי הקהילה תומכים ומשתתפים.
בתחילת השבוע התפרעו לכל הפחות עשרות דרוזים ברמת הגולן, לאחר שהעבודות להקמת טורבינות רוח באזור חודשו. לפני כשלוש שנים התפרעו אלפי דרוזים במיני אינתיפאדה, שכללה זריקות אבנים על שוטרים, חסימת גבישים והבערת צמיגים.
בנוסף לזה, פרצו אז מתפרעים דרוזים למשטרת מסעדה, וגרמו נזק רב לניידות במקום. בהתפרעות נפצעו מספר אנשים. ההתפרעות אז זכתה לתמיכה מחמאס ומגורמים דרוזים בלבנון שקראו לתמיכה ערבית ב"התקוממות".
הרבה מים עברו בירדן מאז אותה התפרעות, אסד נפל ובעקבות כך הדרוזים ברמת הגולן התחילו יותר ויותר לבקש תעודות זהות ישראליות, אך עדיין נראה שלא הכל השתנה.
על פי החברה שניסתה להקים את הטורבינות, שמונה מעובדי החברה נפצעו בהתפרעויות, וכלים כבדים וציוד הנדסי נשרף.
המשטרה לא הצליחה להשתלט על האירוע במשך שעות ארוכות, ועל פי YNET המתפרעים הדרוזים גרמו נזק לכלי צמ"ה, רכב פרטי, גנרטור, מיכל סולר, חדר תקשורת ועוד רכוש. אף אחד לא נעצר, והדרוזים איימו שאם יהיו עצורים הדבר יגביר את ההתפרעויות.
יש לציין שלאורךף השנים גם גורמים לאומניים ניסו ללבות את המצב. ראאד סלאח ראש הפלג הצפוני של התנועה האסלאמית, ועדת המעקב ו"ועדות הפצת השלום" שהקימו, השקיעו רבות בציבור הדרוזי והערבי נוצרי. לא ברור כמה הם מצליחים, אך ככל הנראה הם בהחלט שופכים שמן למדורה.
אחד הדברים המקוממים ביותר באירוע, שמלמד הרבה על העדה הדרוזית בגולן ועל הקשר שלהם וההכרה שלהם במדינת ישראל, הוא הגיבוי המלא שקיבלו הפורעים.
בהודעה שהופצה בשם הכפרים הדרוזים המתנגדים לפרוייקט, והובאה על ידי העיתונאי יאיר קראוס, נתכב שהמציתים הם צעירים בעדה ושייחים:
"בהסלמה חמורה מצד חברת טורבינות הרוח אנרג'יקס, שלחה החברה היום ציוד כבד, עובדים ומאבטחים במטרה לכפות את הקמת הטורבינות הענקיות בניגוד לרצונם של החקלאים הדרוזים המתנגדים לפרויקט. בעקבות זאת, שייחים וצעירים מהגולן הציתו את כלי העבודה, בעוד שעובדי החברה נמלטו מאתר העבודות."
"תושבי הגולן מדגישים מחדש כי כפיית הפרויקט בכוח תיתקל גם היא בכוח, וטוענים כי הפרויקט יוביל להרס סביבתי, חקלאי ובריאותי עבור התושבים המקומיים. בנוסף, נכבדי ושייחי העדה הדרוזית קוראים לרשויות המוסמכות שלא לתמוך בחברת אנרג'יקס ולא לבצע מעצרים בעקבות אירועי היום. לדבריהם, כניסות חוזרות בכוח לאדמות או ביצוע מעצרים רק יחריפו את המצב עוד יותר - דבר שהדרוזים אינם מעוניינים בו".