יוזמה ציונית של בני נוער מהיישוב בית רימון לתליית דגלי ישראל לאורך צירי התנועה, הסתיימה כאשר שוטרי משטרת ישראל תועדו כשהם מסירים את הדגלים. בהודעה שהופצה לתושבים על ידי גורמי הביטחון ביישוב הוסבר כי הדבר נעשה בהוראת המודיעין משטרתי, בטענה שהדגלים מעוררים "תסיסה" וחשש לפגיעה בביטחון הציבור. סגן ראש מועצת הגליל התחתון תוקף בחריפות: "שבים לקונספציות מסוכנות של הרכנת ראש".
תחילתו של האירוע לפני כשבוע וחצי, כשבני נוער מבית רימון (שבט "עמיקם", תלמידי כיתה ט') החליטו לצאת ביוזמה עצמאית להפגנת נוכחות וריבונות יהודית באזור, בדומה לפעולות המוכרות מיהודה ושומרון ומאזורים נוספים בגליל.
הנערים רכשו דגלים ועמודי ברזל (בזנ"טים) והחלו לתלות אותם לאורך הירידה מהיישוב ועד לצומת כביש 77. כאשר נגמר להם התקציב, התגייסו תושבי היישוב ותרמו מכספם כדי לאפשר את השלמת הפרויקט עד לצומת הראשי. לאורך הימים, חלק מהדגלים הושחתו והוסרו על ידי גורמים עוינים, אך הנערים לא ויתרו ואימצו מדיניות שאומרת שעל כל דגל שמורד, ייתלו שני דגלים חדשים במקומו.
בסוף השבוע האחרון הופץ בקבוצות היישוב סרטון שערורייתי שעורר סערה רבה. בסרטון תועדה ניידת של משטרת ישראל כשהשוטרים מסירים בעצמם את הדגלים שהציבו הנערים.
בעקבות התיעוד והזעם שעורר, פנתה רבש"צית היישוב למפקד תחנת כפר כנא, סנ"צ תומר פינצי. לאחר מכן, היא הפיצה לתושבים הודעת הבהרה שחשפה את מניעי המשטרה: "בדיון התברר כי ירדה הוראה מגבוה (מודיעין המשטרה ברמה אזורית) עם דרישה להוריד את הדגלים."
"הסיבות לכך:1. לטובת בטחון הציבור - בעקבות תליית הדגלים, עלתה בצורה מאוד משמעותית (מאות אחוזים) תסיסה של התארגנויות בעייתיות באזור. 2. במטרה למנוע את ביזוי דגלי ישראל - אותן התארגנויות, אחת המטרות שלהם היתה לבזות את הדגלים (על ידי העלתם באש, ציור גרפיטי עליהם ועוד)."
לדברי הרבש"צית, עמדת המשטרה היא שתיילת הדגלים לכיוון כפר כנא היא זו שמייצרת את ההתססה ולכן המשטרה לא תאפשר תליה שם, והדגלים שהורדו הוחזרו אליה.
ההחלטה של המשטרה והגישה המשתקפת מהודעת הרבש"צית עוררו ביקורת חריפה בקרב תושבים ביישוב. אחד התושבים, אביו של אחד הנערים שיזמו את הפרויקט, הציג את הדברים בחריפות רבה:
"הם אמרו שזה מעורר פרובוקציה. איזו פרובוקציה? זו מדינת ישראל, זה הדגל שלנו גם פה בגליל."
"בסוף, מי שהורידה את הדגלים זו משטרת ישראל בעצמה. במקום לטפל באלה שעושים את הבלאגן ומאיימים, המשטרה פשוט אומרת 'בואו נוריד את הדגלים כדי שיהיה שקט'. ברגע שאתה מוריד את הראש ומסכים להעלים את הדגל שלך, הם ימשיכו לטפס עליך."
אופיר שיק, סגן ראש המועצה ויו"ר ארגון "לב בגליל" מסר: "הגענו למצב חולה בו שוטרי ישראל מקבלים הנחיה להסיר דגלי ישראל משטח ציבורי, בשל חשש להתססה. זו נקודת שפל כואבת על רקע הבניה הבלתי חוקית המתרחבת, מירוצי המכוניות שהגיעו לשיאים חדשים, והירי שהפך להיות פס הקול של תושבי הגליל בכל לילה!"
"על אף פעולות השר לבטחון לאומי בתחום הקמת כיתות הכוננות, זה לא המענה לכל סוגיית היעדר המשילות. ללא רוח איתנה ומנחה השוטרים חווים חוסר גיבוי, ואט אט שבים אל קונספציות מסוכנות של הרכנת ראש."
תגובת משטרת ישראל: מפכ"ל המשטרה הורה לבדוק את המקרה, ויופקו לקחים.