הכתב הצבאי של גלי צה"ל, דורון קדוש, מדווח כי צה"ל נמנע מלחסל מחבלים, כולל בכירים בארגון הטרור חמאס, בגלל שהם ידעו הין מוסתרת גופתו של הדר גולדין הי"ד. הפרסום עורר תגובות קשות: "כמה בחורים צעירים עברו מן העולם, כמה נפצעו קשה, כדי להביא גופה לקבורה?"
על פי דורון קדוש, מאז נפילתו של הדר הי"ד, אנשי חמאס שידעו איפה הוא נקבר שמרו על הדבר בסוד, ועל פי הערכות צה"ל פחות מ-10 מחבלי חמאס ידעו איפה הוא קבור.
בין המחבלים שידעו היו גם חברי ה"הנהגה הבכירה" של חמאס, ולמרות זאת צה"ל החליט לתת להם חסינות, מחשש שמיקום הגופה יאבד. "הם הוגדרו ״נכסים״ שאין לפגוע בהם - בגלל הסוד השמור, שרק הם ידעו, והיו עלולים לקחת איתם לקבר", כתב קדוש.
על פי קדוש, לצה"ל היו שתי הזדמנויות לחסל את מח"ט רפיח מוחמד שבאנה, אך בגלל שהיו סביבו מחבלים שידעו היכן קבור הדר הי"ד, הוחלט שלא לחסלו כדי לא לפגוע באותם מחבלים.
קדוש סיכם: "הפרטים האלה חושפים טפח נוסף במאמץ המודיעיני המורכב שליווה את המלחמה כולה במשך שנתיים - לא רק הימנעות מפגיעה בחטופים עצמם - אלא גם הימנעות מפגיעה בסיכויי השבתם של החטופים - החיים והחללים."
הפרסום הזה עורר ביקורת רבה על התנהלות צה"ל במהלך המלחמה. מגיבים רבים תקפו את המדיניות הזו, כלא מוסרית ומסכנת את החיילים לשווא.
צפנת נורדמן, מנכ"לית פורום חירות וכבוד האדם, כתבה: "כמה דם נשפך בעקבות ההחלטות הבלתי נתפסות האלה? כמה עלה לנו פולחן המוות, כמה בחורים צעירים עברו מן העולם, כמה נפצעו קשה, כדי להביא גופה לקבורה? מי יתן את הדין?"
עו"ד רוני איתן כתב: "אנחנו מדינה שאיבדה את שפיות דעתה. כבוד המת הוא ערך חשוב. ניצחון במלחמה, כפעולה נדרשת להצלת חיים עתידיים, הוא חשוב יותר. הימנעות מפגיעה בבחירים תוך כדי מלחמה, תוך כדי שהם מפקדים על כוחות שמנסים להרוג בחיילנו, כדי להבטיח מציאה של גופה, היא לא בחירה מוסרית. היא בחירה אנטי מוסרית."
שמעון נטף סיפר על התפקיד שהוא ביצע במלחמה והגיב גם: "השתתפתי בעצמי במשימות מסוג זה. הייתי קרוב למוות כמה פעמים. אם הייתי נהרג, זה היה שווה את זה? איך גופת אדם שווה חיים? אני כופר מהיסוד בקונספט כולו. אין כאן שום דבר להתגאות בו. כסילות סנטימנטלית על חשבון חיי לוחמים ומשפחותיהם."
מאיר אטינגר כתב: "כמה צריך לצעוק על הטירוף הזה. מצילים את בכירי בכירי חמאס בשביל לחלץ גופה! זה לא רק אובדן עשתונות ערכי. מה ימנע מחמאס לשלוח מחבל לחפור בהר הרצל ולהבריח משם חללים? וכמה ישלמו אז? העובדה שבצה"ל חושבים שזה ראוי לגאווה מלמדת עד כמה הם בטוחים שכל העם בתוך הטרלול ההזוי הזה".