בע"ה י"ד סיון תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

שובו של הסיוע לחמאס

למרות ההבטחות על יבוש החמאס, מרכזי החלוקה מקרטעים, ומשאיות הסיוע חוזרות לזרום לצפון ומרכז הרצועה

  • עמיחי שילה, הקול היהודי
  • י"ג סיון תשפ"ה - 17:02 09/06/2025
גודל: א א א
סיוע הומניטרי בתוך עזה (Majdi Fathi/TPS)
סיוע הומניטרי בתוך עזה (Majdi Fathi/TPS)

כשבועיים לאחר שהתחילו לפעול מרכזי החלוקה בדרום הרצועה, הם פועלים זמנים קצרים כל יום, וצה"ל חוזר לאפשר לסיוע להיכנס לסוחרים ברצועה בחסות ובהגנת החמאס.

לפני כשבועיים הושקו ברצועת עזה מרכזי החלוקה של החברה האמריקאית, שבחסות צה"ל מחלקים את הסיוע לאזרחי הרצועה במטרה לעקוף את התיווך של חמאס ולפגוע בארגון.

מאז שהתחילו לפעול, החמאס ניסה לשבש את הפעילות בכל מיני דרכים, אולם כעת נראה שהוא מצא את החולשה מרכזי החלוקה. 

על פי הדיווחים מרצועת עזה, כל אחד ממרכזי החלוקה פתוח זמן קצר בכל יום, לפעמים אפילו דקות אחדות, כאשר הסיוע לא מחולק על פי משפחות כמו שהובטח, אלא פשוט נותנים לכל מי שבאזור להתנפל על הארגזים, לקחת כל מה שהם מצליחים, וכשערימת הסיוע נגמרת, מרכז החלוקה נסגר עד למחרת במקרה הטוב.

בנוסף לכך, ולמרות שבעבר הצבא אמר בבג"צ שהכנסת סיוע לסוחרים עזתים מחזקת את החמאס, שגובה מהם מס, משאיות הסיוע חזרו לזרום לרצועת עזה.

בימים האחרונים דווח ברשתות בעזה שתכף תחזור זרימת הסיוע, גם לסוחרים העזתים, והיום אכן הדבר קרה. בסרטונים שיוצאים מהרצועה נראות משאיות נוסעות כשאנשי החמאס מגנים עליהם. בנוסף לכך הזהיר החמאס שהוא הציב צלפים שיגנו על המשאיות מביזה.

משאיות אלה הגיעו לדיר אל בלח, למרות שנאמר בעבר שהסיוע יחולק רק בדרום, במטרה לגרום לאוכלוסיה לרדת דרומה.

כך יוצא שבזמן שהחמאס חלש יותר מאי פעם, ושנה וחצי לאחר תחילת המלחמה, צה"ל והמדינה ממשיכים לחזק את החמאס ולהאריך את המלחמה.

 

תגובות (0) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 0 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד