בע"ה ה' אייר תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

בני קצובר לחוטובלי: טפלו בנהיגה הפרועה של הערבים ביו"ש

בתחילת השבוע התרחשה בשומרון תאונה קטלנית בה היו מעורבים נהגים ערבים. בתגובה שלח יו"ר ועד מתיישבי השומרון מכתב לסגנית שר התחבורה חוטובולי, בו התריע על הנהיגה הפרועה של הערבים ביו"ש וקבל על חוסר האכיפה המשטרתית כלפיהם

  • אלחנן גרונר, הקול היהודי
  • י"ח תמוז תשע"ג - 17:01 26/06/2013
גודל: א א א
בתחילת השבוע התרחשה בשומרון תאונה קטלנית בה היו מעורבים נהגים ערבים. בתגובה שלח יו"ר ועד מתיישבי השומרון מכתב לסגנית שר התחבורה חוטובולי, בו התריע על הנהיגה הפרועה של הערבים ביו"ש וקבל על חוסר האכיפה המשטרתית כלפיהם
יו"ר ועד מתיישבי השומרון בני קצובר פנה היום לסגנית שרת התחבורה, ציפי חוטובלי, בדרישה לטיפול בנהיגה הפרועה של הערבים ביהודה ושומרון, נהיגה שהובילה בתחילת השבוע למותם של שני ערבים.
בתאונה שתועדה במצלמת רכב, נראה טנדר ערבי יוצא לעקיפה בצורה מסוכנת תוך חציית קו לבן וללא שדה ראייה ומתנגש במונית. כתוצאה מהתאונה נהרגו שנים מנוסעי המונית.
 צפו בתאונה:

"התאונה המחרידה גבתה את חייהם של שני בני אדם. במקרה הזה מדובר בשני ערבים", כתב קצובר לחוטובלי. "התאונה השבוע מצטרפת לעשרות תאונות דרכים מידי שנה בכבישי יהודה ושומרון והגיע הזמן לטיפול שורש בנושא".
לדבריו של קצובר, התאונות נובעות משתי סיבות עיקריות. "הכמות הגדולה של כלי הרכב מצריכה תשתיות ראויות אך לצערי רוב הכבישים אינם מספקים זאת. כבישים צרים, מפותלים וכאלו שלא עברו ריבוד שנים רבות, צמתים מסוכנים והעדר שילוט ותאורה. כל אלו גורמים ללא מעט תאונות ופגיעות בנפש".
אולם קצובר מדגיש כי הגורם העיקרי הוא הנהיגה הפרועה של הערבים שלא נענית באכיפה ראויה. "חמור מכך הוא העדר אכיפת החוק על הנהגים הערבים שנוסעים בכבישי השומרון. המגבלות של שוטרי משטרת ישראל בתחום אכיפת חוקי התנועה על הנהגים הערבים גורמות לכך שחלקם "מצפצפים" על החוק הישראלי ועושים בכבישי יו"ש כבתוך שלהם", כתב קצובר.
"תושבי היישובים היהודיים בשומרון וביהודה נתקלים מידי יום בנסיעה מופרעת, עקיפה מסוכנת בניגוד לחוק ונהיגה במהירות מופרזת של נהגים ערבים בכבישים המשותפים. בחלק מהמקרים מדובר בסכנה ברורה ומיידית ולעיתים קרובות ישנם בכבישי יו"ש נפגעים בנפש כתוצאה מכך".
"הגיע הזמן שמדינת ישראל תיקח אחריות על הנעשה בכבישי יו"ש ותטפל באופן מיידי בבעיות התשתיות. בנוסף, מכיוון שאכיפת חוקי התנועה על התושבים הערבים ביהודה ושומרון איננה אפקטיבית ראוי שהמדינה תתן את דעתה לכך ותעגן בחוק סנקציות אפקטיביות כנגד נהגים מופרעים".
"בתוקף תפקידך כסגנית שר התחבורה הממונה על הבטיחות בדרכים ובשל היותך ידידת אמת של ההתיישבות ביהודה ושומרון אני מאמין שתמצאי דרך ללמוד את הנושא ולתת פתרונות מעשיים לבעיות התשתיות והאכיפה", סיים קצובר.
אולם יש לציין כי אין מדובר בבעיה המתמקדת רק בכבישי יהודה ושומרון. מדו"ח שפרסמה לאחרונה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה, כי מעורבות נהגים ערבים בעבירות תנועה בישראל גבוהה בצורה משמעותית מאשר נהגים יהודים. בקרב נהגים צעירים ובקרב הבדואים בנגב מדובר באחוזים הגבוהים יותר מפי שתיים לעומת שאר חלקי האוכלוסייה.
תגובות (0) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 0 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד