בע"ה ט"ז אייר תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

האם צה"ל עקר עצים לקראת הסיור של "שלום עכשיו"?

בישוב אש קודש היה יום שישי האחרון "מעניין" במיוחד. הבוקר נפתח במעצר של תושב הישוב שהשקה עצים, נמשך בעקירת עצי פרי בידי חיילי צה"ל, ובצהריים התקבל בישוב ביקור של אנשי "שלום עכשיו", אשר הדריכו יהודים רבים מכל רחבי הארץ וצביעותם נחשפה לעיני המשתתפים • תיעוד

  • אלחנן גרונר, הקול היהודי
  • ב' אדר תשע"ד - 10:29 02/02/2014
גודל: א א א
בישוב אש קודש היה יום שישי האחרון "מעניין" במיוחד. הבוקר נפתח במעצר של תושב הישוב שהשקה עצים, נמשך בעקירת עצי פרי בידי חיילי צה"ל, ובצהריים התקבל בישוב ביקור של אנשי "שלום עכשיו", אשר הדריכו יהודים רבים מכל רחבי הארץ וצביעותם נחשפה לעיני המשתתפים • תיעוד
[caption id="attachment_82259" align="aligncenter" width="300"]האב נעצר - הילד החולה נשאר ללא השגחה (הקול היהודי) האב נעצר - הילד החולה נשאר ללא השגחה (הקול היהודי)
לאחר שכוחות צה"ל עקרו את שני מטעי הזיתים בוואדי הסמוך לישוב אש קודש שבגוש שילה, אירוע שגרר את טיול המחאה והלינץ' האלים בכפר ג'אלוד, ביקשו התושבים לנטוע את המטעים מחדש. יממה לאחר ט"ו בשבט התכוונו התושבים לטעת את העצים בליווי קבוצת פעילי תנועת "זו ארצנו", אולם כוחות גדולים מאוד של צבא ומשטרה נערכו לעצור את נטיעת העצים בארץ ישראל. התושבים נאלצו לטעת חלק מהעצים בין בתי הישוב, אולם את מרבית השתילים שנקנו - מספר כפול מהעצים שנעקרו, שמרו למועד מאוחר יותר.
בשבוע שעבר, במבצע כמעט חשאי, נטעו התושבים את העצים, כאשר לוחמי צה"ל לא הבחינו בהם, וכך לא סוכלה "הפעולה החמורה". אולם ביום שישי, כאשר ירד אחד התושבים, חייל בשירות סדיר, להשקות את עצי הפרי הצעירים, הבחינו בו חיילי צה"ל ועצרו אותו בחשד להפרשת צו שטח צבאי סגור שהוציא מח"ט בנימין למטע הצעיר.
החיילים הזעיקו למקום את אנשי המת"ק והמינהל האזרחי, וכן כוחות משטרה. השוטרים והחיילים העלו את התושב לניידת, תוך שהם משאירים ללא השגחה את בנו הפעוט הסובל מבעיה בלב. "השוטרים השאירו את הילד לבד ברכב וסירבו להמתין שאמא שלו, שלא היתה בישוב, תגיע למקום", סיפר לקול היהודי אחד התושבים. "הודעתי להם שמדובר בילד חולה לב ושהוא תחת אחריותם, אבל זה לא עניין אותם והם פשוט נסעו מהמקום". בהמשך עקרו החיילים כ-140 עצי זית ורימון שניטעו בידי התושבים.
עקירת עצי הפרי באש קודש בידי חיילי צה"ל (סוכנות תצפית)

אולם כאן לא הסתיימו האירועים. כעבור כשעתיים הגיעו לאש קודש שלושה אוטובוסים ובהם אנשי ארגון השמאל הקיצוני "שלום עכשיו", יחד עם יהודים רבים מכל רחבי הארץ. אנשי השמאל פרסמו כי יקיימו סיור ב"מאחזים הלא חוקיים" בעקבות תופעת "תג מחיר". לסיורים נרשמו לא בהכרח אנשי שמאל, ואנשי אש קודש בחרו להסביר למשתתפים על הישוב.
אנשי השמאל הקיצוני ניסו להשתיק את התושבים, אשר דיברו בפני המשתתפים על "החזון הציוני", ועל כך שהם מגנים על גוש דן בגופם. פעילי 'שלום עכשיו' זעמו, ובן קליין, אחד ממשתתפי הסיור, אף תועד במצלמות ערוץ 2, כשהוא מכה את אחד התושבים ומפיל את מצלמתו. "צביעות אנשי השמאל התגלתה לעיני המשתתפים הרבים, כאשר דווקא הם, הדוגלים בפלורליזם, השתיקו אותנו וחלקם אף תקפו אותנו פיזית", אמר לקול היהודי תושב אש קודש. "אני תוהה האם יש קשר בין עקירת הזיתים להגעת אנשי השמאל", הוסיף תושב אחר. "יכול להיות שצה"ל רצה להראות לשלום עכשיו שהוא אכן פועל כנגד התושבים?".
 
תגובות (4) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 0 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד