הבוקר: דיון בימ"ש העליון בערר על שחרורם של הפעילים
היום, בשעות הבוקר, יתקיים בבית משפט העליון דיון בערר שהגישה המדינה נגד שחרורם של חמשת הפעילים מיהודה ושומרון. החמישה שוחררו בהחלטת בית המשפט המחוזי, וכעת מבקשת המדינה להפוך את ההחלטה ולהותירם במעצר.
היום, בשעות הבוקר, יתקיים בבית משפט העליון דיון בערר שהגישה המדינה נגד שחרורם של חמשת הפעילים מיהודה ושומרון. המדינה עותרת לבית המשפט בבקשה להפוך את החלטת השחרור בעניינם, ולהותירם במעצר עד לתום ההליכים המשפטיים כנגדם. כזכור, לפני יומיים (ג) שחררה שופטת בית המשפט המחוזי בירושלים, השופטת חנה בן עמי, את אלעד מאיר, עקיבא הכהן, אפי חייקין, מאיר אטינגר ודוד צבי אליהו למעצר בית. בעקבות החלטת השחרור, ביקשה הפרקליטות מבית המשפט, לעכב את ביצוע השחרור עד לאחר דיון בערר שיגישו לבית משפט העליון, ושחרורם של החמישה עוכב עד היום. כנגד החמישה הוגש כתב אישום המייחס להם עבירות של איסוף מידע צבאי ועוד עבירות נוספות - כולן על רקע המאבק כנגד ההרס במאחזים. שלושה עצורים נוספים, שנחקרו בחשד לביצוע אותן עברות, שוחררו ללא תנאי.
בכל ערב מבצעת המשטרה בחסות הצבא החרבה במקום אחר ברחבי יש"ע. הסיבה היחידה להצלחות שלהם היא שהחבר'ה שעד כה היה חוד החנית של המאבקים בגירושים וההחרבות הללו הינם במעצר. סביר להניח שגם המשטרה מבינה שכתב האישום לא יצליח להפוך להרשעה מכאן ניתן להניח שלפניהם מטרות אחרות ובהם: 1. לטרטר את חמישיה כדי שלהבא לא יפעלו כנגד מעשי ההתעללות של המשטרה. 2. לנסות ולהרוס כמה שיותר מקומות כל עוד הם יכולים לעבוד "בשקט" וללא התנגדות משמעותית. 3. ליצור הרתעה כנגד פעילים אחרים ולמנוע מאנשים לפעול כנגד הגירושים הללו. לגבי מטרה ראשונה נראה בעליל שהם יכשלו שהרי לכל החמישיה יש היסטוריה של עשיה ופעולה למען ארץ ישראל והיו בעבר במעצרים והרחקות ולא נשברו. נאמן הוא בעל הבית לשלם שכרם. לגבי המטרה השנייה ניתן לראות שאכן הם מנצלים כל רגע ולא נרתעים מלהוציא משפחות, ילדים ותינוקות בלילות קפואים וגשומים.השאלה היחידה שנותרה פתוחה היא האם יצליחו במטרתם השלישית שלענ"ד היא גם העיקרית שבהם. וזה כבר תלוי בכל אחד ואחד מאיתנו!!!בע"ה נעשה ונצליח
ויקי עזרא 1 י"ז טבת תשע"ב 12:01 ויקי עזרא