בע"ה כ"ו אייר תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

הממשלה התכנסה בכדי לאשר את העיסקה לשחרור שליט

הממשלה התכנסה הערב כדי להצביע על אישור העסקה לשחרורו של החייל החטוף גלעד שליט, המוחזק כבר למעלה מחמש שנים בשבי החמאס. תמורת שחרורו של שליט תוציא ישראל לחופשי כאלף אסירים, ביניהם למעלה משלוש מאות שנידונו למאסר עולם.

  • י"ג תשרי תשע"ב - 20:54 11/10/2011
גודל: א א א
הממשלה התכנסה הערב כדי להצביע על אישור העיסקה לשחרורו של החייל החטוף גלעד שליט, המוחזק כבר למעלה מחמש שנים בשבי החמאס. תמורת שחרורו של שליט תוציא ישראל לחופשי כאלף אסירים, ביניהם למעלה משלוש מאות שנידונו למאסר עולם.
ללא התראה מוקדמת נקראו הערב שרי הממשלה לישיבת חירום. בישיבה יתבקשו השרים להצביע על אישור העסקה לשחרורו של החייל החטוף גלעד שליט. הצוות המצומצם של הממשלה - השמינייה - התוודעה לעסקה לפני מספר ימים, ובקרב חברי השמינייה השיג ראש הממשלה רוב התומך בעסקה.
תמורת שחרורו של שליט תשחרר מדינת ישראל כאלף מחבלים. על פי דיווחים של החמאס, למעלה משלוש מאות מהמחבלים הנם אסירים שרצחו יהודים ונידונו למאסר עולם.
גלעד שליט, לוחם שריון, נחטף בקיץ תשס"ו בפעולה משולבת של מספר ארגוני טרור, ומאז הוחזק בשבי החמאס. במהלך השנים האחרונות נעשו מספר ניסיונות להגיע להסכם עם החמאס על שחרורו של שליט, אשר גררו ביקורת רבה על המחיר אותו נדרשים אזרחי ישראל לשלם - החזרתם של מחבלים רבים לשטח.
בשעה זאת, כאמור, אמורים שרי הממשלה להכריע האם ישוחררו מאות הרוצחים.
 
תגובות (7) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 0 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד