בע"ה ל' סיון תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

הרבי מויז'ניץ: "אין להתייצב לצו ראשון, נלך כולנו לכלא"

המלחמה נגד גיוס בחורי הישיבות עולה שלב. במהלך סעודה שלישית גדולה שערך השבת, קרא האדמו"ר מויז'ניץ שלא להתייצב לצו ראשון אף במחיר הישיבה בכלא. "אני לא רק הרבי של ויזניץ יש לי אחריות על כלל ישראל"

  • אלישוב הר שלום
  • י' טבת תשע"ג - 09:03 23/12/2012
גודל: א א א
[caption id="attachment_52335" align="alignleft" width="100%" caption="האדמור מויזניץ בקבר יוסף"]

המלחמה נגד גיוס בחורי הישיבות עולה שלב. במהלך סעודה שלישית גדולה שערך השבת, קרא האדמו"ר מויז'ניץ שלא להתייצב לצו ראשון אף במחיר הישיבה בכלא. "אני לא רק הרבי של ויזניץ יש לי אחריות על כלל ישראל"

המאבק כנגד גיוס בני הישיבות במגזר החרדי מחריף.

אתר 'כיכר השבת' מדווח כי במסגרת "סעודה שלישית" שערך השבת, התבטא האדמו"ר מויזניץ בחריפות כנגד גיוס בחורי הישיבה. "אני לוקח אחריות ואם רוצים שיבואו לאסור אותי".

האדמו"ר הוסיף כי "בעבר חשבתי והבדלתי בין המקרים, אך לאחרונה שמעתי על מקרים מבהילים שאירעו שם, ואני מורה לכולם אל תתייצבו לא בצו ראשון לא בשני ולא בשלישי. בחור שיסרב שיאמר שהרבי מוויז'ניץ הורה לו לעשות כן, אני מוכן לקחת אחריות ולשבת בכלא במקומכם, איננו מפחדים מללכת לכלא ואם צריך נלך בתופים ובמוחלות".

 האדמו"ר אמר כי "מדובר בגזירה קשה ונוראה ועלינו לעמוד כחומה בצורה כנגדה", וקרא לכלל הציבור החרדי להגדיל את כוחו לקראת הבחירות. הרבי ביקש מהבחורים ילמדו להצלחת העניין וקרא לאברכים שיצאו לסייע בין סדרי הלימוד. עוד ביקש האדמו"ר, שגם יהודי התפוצות למרות שאין להם את זכות הבחירה שיפעלו להצלחת היהדות החרדית בבחירות.

בסוף דבריו הדגיש האדמו"ר כי הוא איננו הרב רק של ויזניץ. "יש לי אחריות על כלל ישראל", אמר הרב ופצח בשירת "עוצו עצה ותופר דברו דבר ולא יקום כי עמנו א-ל".

 

תגובות (5) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 0 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד