בע"ה י"ג אייר תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

"יום הזעם": מאות ערבים התפרעו בואדי ערה, בנגב ובירושלים

בואדי ערא, ירושלים ובנגב הפגינו אלפי ערבים ובדואים כנגד תכנית פראוור בגין בעניין אדמות הנגב. עשרות ערבים נעצרו לאחר שיידו אבנים על השוטרים. המפגינים הניפו את דגלי ארגון הטרור אש"ף

  • כ"ו אב תשע"ג - 12:25 02/08/2013
גודל: א א א
בואדי ערא, ירושלים ובנגב הפגינו אלפי ערבים ובדואים כנגד תכנית פראוור בגין בעניין אדמות הנגב. עשרות ערבים נעצרו לאחר שיידו אבנים על השוטרים. המפגינים הניפו את דגלי ארגון הטרור אש"ף
[caption id="attachment_71928" align="aligncenter" width="300" caption="האירועים בואדי ערה (אתר פאנט)"]
הערבים והבדואים אזרחי מדינת ישראל ממשיכים בפעולות מחאה אלימות כגד תכנית פראוור-בגין בעניין אדמות הנגב. לטענתם מדובר בתכנית שתביא לנישול הבדואים מאדמתם. בימין דווקא טוענים כי מדובר בתכנית שתביא למסירת שטחי ענק בנגב לידי הבדואים.
ביום חמישי הוכרז "יום זעם" ואלפי ערבים ובדואים יצאו לארועי מחאה בואדי ערה, ירושלים ובנגב. בסופו של יום רשמו עשרות עצורים ומספר פצועים, בהם גם שוטרים. ברהט צעדו מאות בדואים במחאה על הרס חוזר ונשנה של הכפר הלא חוקי אלערקיב. בצומת להבים הפגינו כאלף בדואים ואנשי שמאל. המפגינים הניפו את דגלי ארגון הטרור אש"ף, ובסופה של ההפגה חלקם יידו אבנים. שני מפגינים עצרו.
בואדי ערה נאספו מאות ערבים עם דגלי אש"ף, וניסו לחסום את הכביש הראשי העובד סמוך לכפרי האיזור. כוחות גדולים של משטרה מנעו את החסימה והותקפו בידי הערבים באבנים. השוטרים השיבו באמצעים לפיזור הפגנות ונמסר על עשרות עצורים, ומספר שוטרים שנפצעו.
בשעות הלילה, כאשר איזור העיר העתיקה בירושלים הוצף אלפי ערבים החוגגים את הרמדאן, ניצלו עשרות צעירים ערבים את יוםהזעם בכדי להמשיך בארועי האלימות המתרחשים באיזור על בסיס יום יומי. הערבים יידו אבנים על כוחות המשטרה באיזור שער שכם ושער הפרחים, וצרו על תחנת משטרת שלם הסמוכה. השוטרים השיבו בירי רימוני הלם.
תגובות (4) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 0 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד