בשכונת קרית שלום בתל אביב זועמים על מעצרם של שני צעירים יהודים מהשכונה בחשד לתקיפת מסתננים, לאחר שלטענתם ניסו להציל בחורה מאונס והותקפו. "המשטרה רוצה להחליש אותנו ולגרום לנו שלא נצא מהבתים", אומרת לקול היהודי תושבת השכונה[caption id="attachment_40481" align="aligncenter" width="512" caption="מסתננים אריתראים באילת"]

אתמול האריך בית המשפט את מעצרם של שני תושבי שכונת קרית שלום החשודים בתקיפת מסתננים, בין השאר באירוע בו נפצעו ולטענתם הותקפו בידי מסתננים כשהגנו על בחורה יהודיה.
תושבי קרית שלום זועמים על התנהלות המשטרה אשר אינה ממגרת את הפשע של האפריקאים אך מדכאת כל נסיון עמידה של התושבים על נפשם.
"מה אני אגיד לך?", נאנחת סוזי, שכנתם של השניים בשיחה עם הקול היהודי. "למסתננים יש יותר זכויות במדינה מאשר לנו. אליהם מתייחסים יותר טוב. כבר אין לי מילים", היא שוב נאנחת ומספרת כי היא בטוחה ששני העצורים חפים מפשע. "הילדים האלה לא עבריינים, הם ילדים שבאים מבתים טובים. אבל בדרום תל אביב כל מה שיוצא מהכיוון שלנו, פתאום כל התקשורת נזעקת כי פגעו במסתננים. אבל כשהמסתננים פוגעים בנו, גונבים ושודדים ואונסים ותוקפים, אף אחד לא עושה שום כתבה ושום דבר, כאילו לא בני אדם חיים כאן אלא חיות".
"הרי הם בסך הכל באו להגן על בחורה מהמסתננים. הרי המסתננים בעצמם אומרים שבשבילם אין בעיה לקחת בחורה שהם רוצים. זו התרבות שלהם. הם באים ממקום ששם זה משהו שהוא בשבילם טבעי. גם הקרינו את זה בסרט בראיון של פקח הגירה שפורסם. אז בסוף אחרי שהם באים ואומרים דברים כאלה אנחנו לא בסדר? איזו מדינה זו? אי אפשר יותר לקבל את זה יותר".
סוזי תוקפת את התנהלות המשטרה וטוענת כי המעצר בא על רקע ההפגנה שהתקיימה בתחילת השבוע במחאה על ההפקרות בשכונות. "המשטרה רוצה להחליש אותנו ולגרום לנו שלא נצא מהבתים ולא נוציא את התסכולים שלנו בהפגנות", היא אומרת. "הם רוצים שקט והם עובדים מאוד קשה", היא אומרת בציניות. "בהפגנות שאנחנו עושים אנחנו גורמים להם לזוז אז הם מתעצבנים".
תושבים שהשתתפו בהפגנה שאורגנה בידי הקרן להצלת ישראל וח"כ לשעבר מיכאל בן ארי, תמהו לגלות לפתע כוחות גדולים של משטרה. "אמרתי להם, ריבונו של עולם, אם אתם באים להפגנה כזאת עם צוותים של יסמניקים ועשרות שוטרים אז מה הבעיה שלכם לתת לנו ביום יום את הבטחון הזה?", אומרת סוזי. "הרי אין אף אחד שמגן עלינו ביום יום. הילדים פה חיים בסכנה והאנשים המבוגרים פה חיים בסכנה. אתה מבין איזו מדינה ואיזו משטרה יש פה?".
"הממשלה צריכה לקחת אחריות. הבאתם אותם, אז תטפלו בהם. אני לא צריכה לתת פתרונות למדינה. יש ממשלה, יש עירייה, שיקחו אחריות. אי אפשר הכל להפיל עלינו".
"אנחנו נמצאים במצב של מלחמה על הבית", אומרת סוזי בכאב. "אין לנו בטחון. אנחנו לא רוצים בנות שיאנסו ברחוב, ולא חיילים שנשדדים בידי האפריקאים, ולא פריצות לבתים. די. אנחנו רוצים לחיות בשקט כמו שמגיע לנו. אנחנו לא חיות".
הם רק רצו לעזור לבחורה ונדפקו!! 8 ז' תמוז תשע"ג 23:51 הם רק רצו לעזור לבחורה ונדפקו!!
אשר מאזור המרכז 7 ז' תמוז תשע"ג 15:47 אשר מאזור המרכז
סמדר בן אברהם 6 ו' תמוז תשע"ג 19:00 סמדר בן אברהם
הילה 5 ו' תמוז תשע"ג 15:57 הילה
נענע 4 ו' תמוז תשע"ג 12:22 נענע
תושב לשעבר 3 ו' תמוז תשע"ג 11:44 תושב לשעבר
ליאור ק 2 ו' תמוז תשע"ג 01:02 ליאור ק
צבא הגנה לישמעל 1 ו' תמוז תשע"ג 00:05 צבא הגנה לישמעל