אוטובוס תלמידות הותקף בידי ערבים שהשליכו לעברו בקבוק תבערה סמוך לצומת יצהר. כשהגיע הנהג לצומת נתקל בכח משטרתי גדול הבודק את הרכבים העולים ליצהר. אולם השוטרים החמושים סירבו לנסוע למקום האירוע והמשיכו להציק לתושבי יצהר
אוטובוס תלמידות הותקף בידי ערבים שהשליכו לעברו בקבוק תבערה סמוך לצומת יצהר. כשהגיע הנהג לצומת נתקל בכח משטרתי גדול הבודק את הרכבים העולים ליצהר. אולם השוטרים החמושים סירבו לנסוע למקום האירוע והמשיכו להציק לתושבי יצהר [caption id="attachment_82664" align="aligncenter" width="300"] האוטובוס שהותקף בבקבוק התבערה (עמיאל ליבמן) בשעות הצהריים השליכו ערבים בקבוק תבערה על אוטובוס שהסיע תלמידות בכביש גלעד, כקילומטר מצומת יצהר הקטנה. לאוטובוס נגרם נזק, אך ב"ה הוא לא התלקח ולא היו נפגעים. האוטובוס המשיך בנסיעה לצומת יצהר הקטנה, שם נתקל במספר ניידות משטרה אשר שהו בצומת במסגרת מבצע אכיפה שמנהלים במחוז ש"י כנגד תושבי יצהר. הנהג סיפר לשוטרים על השלכת בקבוק התבערה, אולם השוטרים לא משו ממשימתם - בדיקת כל רכב העולה ליצהר, וסירבו לנסוע למקום האירוע, פחות מדקת נסיעה. [caption id="attachment_82665" align="aligncenter" width="300"] ניידות המשטרה בצומת יצהר הקטנה היום (סוכנות תצפית) "זה היה פשוט הזוי", סיפר לקול היהודי תושב יצהר שנכח בצומת. "מגיע האוטובוס כשכל הקדימה שלו שחור מבקבוק התבערה ובתוכו ילדות שיכלו ח"ו להישרף, אבל את השוטרים זה לא מעניין. עמדו שם שורת שוטרים עם אפודים ונשקים ארוכים. ניגשתי אליהם ושאלתי האם הם מתכוונים לנסוע למקום האירוע, והם השיבו שלא וטענו שהם הזמינו את הצבא". יש לציין כי רק אתמול גילו אותם השוטרים נחישות רבה, כאשר עמדו בכיכר הישוב יצהר וערכו בדיקות לכל רכב שעבר. השוטרים סירבו להזדהות ולא ענדו תגים. נראה כי במחוז ש"י יודעים השוטרים להפגין עוצמה רבה כנגד התושבים היהודים, אך מגלים רפיסות כאשר מדובר בטרור הערבי.
מחוז ש"י ומח"ט שומרון מגלים מחדש כל פעם יצירתיות. אתה בטוח שכבר הגענו לתחתית, והם תמיד יפתיעו אותך שוב. מדהים איך תמיד אפשר להפתיע ברמת הרשעות.רק לדמיין מה היתה תגובת המשטרה \\ שב"כ אם אוטובוס מלא תלמידים ערבים היה חוטף בקבוק תבערה מיהודים.
אני 6 י"ד אדר תשע"ד 16:26 אני
סמי אטדגי 5 י"ד אדר תשע"ד 07:23 סמי אטדגי
e 4 י"ג אדר תשע"ד 22:43 e
יצהרניק 3 י"ג אדר תשע"ד 22:22 יצהרניק
אני 2 י"ג אדר תשע"ד 19:39 אני
יהודי 1 י"ג אדר תשע"ד 17:38 יהודי