בע"ה י"ב אייר תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

צבא העם? קצינה ניגרית ראשונה בצה"ל

נערה גויה ניגרית, בת לאב יהודי, עלתה לישראל, התגייסה לצה"ל ולאחרונה עברה קורס קצינים. צבא העם? תלוי את מי שואלים

  • אלחנן גרונר, הקול היהודי
  • ח' טבת תשע"ד - 15:00 11/12/2013
גודל: א א א
נערה גויה ניגרית, בת לאב יהודי, עלתה לישראל, התגייסה לצה"ל ולאחרונה עברה קורס קצינים. צבא העם? תלוי את מי שואלים
[caption id="attachment_68443" align="aligncenter" width="300"]קריקטורה שזכתה במקום הראשון בתחרות שערך צה"ל קריקטורה שזכתה במקום הראשון בתחרות שערך צה"ל
לאחר שבצה"ל כבר קלטו בשמחה חיילים דרוזים, בדואים ואפילו ילדי עובדים זרים ממדינות שונות, מפרסם עיתון ישראל כתבה על הקצינה הניגרית הראשונה בצה"ל. סגן טובי כהן (21), גויה לכל דבר ועניין, אשר נולדה בניגריה לאם ניגרית ולאב ישראלי, עברה לאחרונה קורס קצינים.
הוריה ואחותה בת ה־8 מתגוררים בעיירה קנו, שבצפון ניגריה, ואילו היא עלתה לבדה לישראל בגיל 17 ומשרתת כחיילת בודדה בפיקוד העורף, וזוכה לתמיכה מצד קיבוצים שונים.
בגיל 17 היא עלתה לבדה לישראל במסגרת תוכנית Young Judaism של הסוכנות היהודית והצטרפה ל"מכינת מיצר" בקיבוץ מיצר ברמת הגולן, שם הסכימו לקבל אותה אף שהיתה רק בת 17.
במכינה היא למדה עברית וחבריה סייעו לה להכיר מקרוב את החברה בישראל. טובי מספרת כי כאשר הגיע יום הגיוס, אביה הגיע כדי ללוות אותה ביום המיוחד הזה. לדבריה, "הוא התרגש לא פחות ממני. בשבילו זה היה חלום שהתגשם, והנוכחות שלו מאוד עזרה לי".
טובי שירתה תחילה כסמלת מבצעים בפיקוד העורף עד אשר יצאה לקורס קצינות. "בטקס סיום קורס הקצינות גם אמא שלי הגיעה וכל המשפחה. זה מאוד מרגש להיות הקצינה הניגרית הראשונה בצה"ל", אמרה טובי שקיבלה לפני כמה שבועות דרגת סגן, "ברור שהתאהבתי בישראל. זה הבית שלי ואני רואה את עצמי ממשיכה כאן את חיי".
תגובות (12) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 0 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד