בע"ה י"ז אייר תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

שוחררו שמונה ממקימי המאחז בירדן

  • מערכת הקול-היהודי
  • י"ז כסלו תשע"ב - 18:54 13/12/2011
גודל: א א א

 

\
r\n[caption id="attachment_20513" align="alignleft" width="100%" caption="גבול ירדן (יהודה בן יטח)"]
עמותת חננו מדווחת כי בבית משפט השלום בירושלים שוחררו לפני זמן קצר שמונה בגירים שחצו אתמול את הגבול לירדן והקימו מאחז בשם "מצודת זאב".

המשטרה טוענת כי הקבוצה חתכה את גדר הגבול והתבצרה במסנה נטוש מעבר לגבול.

המשטרה ביקשה מבית המשפט להאריך את מעצרם ל48 שעות, אולם השופט עודד שחם קיבל את טענות עורך דין נפתלי ורצברגר שיצג את העצורים מטעם עמותת חננו, ושחררם בתנאי הגבלה.

השופט קבע כי השמונה יורחקו למשך 90 יום מהאיזור בו היה האירוע, יצהירו כי ימנעו מעבירה על החוק לתקופה דומה, ויפקידו 3000 ש"ח לצורך הבטחת תנאי השחרור.

עמותת חננו תגיש ערר על ההחלטה בדרישה לבטל את ההפקדה.

עו"ד נפתלי ורצברגר שיצג את העצורים מטעם עמותת חננו אמר לבית המשפט כי "המעצר נועד לצרכים תקשורתיים בלבד ומוזר שעבירות על הפרת צו אלוף וחיתוך של גדר מביאות את המשטרה להגיש בקשות".

מקורבי העצורים מסרו כי "מצער לראות שבעוד אלפי מסתננים פורצים את הגבולות וחודרים לישראל ללא קושי תוך חיתוך גדרות, נלחמת משטרת ישראל דוקא באוהבי ארץ ישראל".

כעת מתחיל דיון בבקשת המשטרה להאריך את מעצרם של שבעה קטינים שנעצרו באירוע.

מוקדם יותר שוחררו שני ילדים כבני 13 שנעצרו במאחז בירדן.

הכתבה באדיבות עמותת חננו

תגובות (4) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 0 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד