בע"ה כ"א אדר תשפ"ו
הרשמה לניוזלטר שלנו

בשליחת הפרטים את/ה מאשר/ת את מדיניות הפרטיות של האתר

Close

הר הבית ריק ממוסלמים בימי ה'אעתכאף', ובחמאס מודאגים

בעקבות המלחמה עם איראן הר הבית נסגר במהלך חודש הרמדאן לתפילות מוסלמים, גם בעשרת הימים האחרונים של החודש בהם נוהגים ערבים להתבצר בהר ולעורר מהומות כחלק מה'אעתכאף'. בפוסט שפירסמו חכמי הדת של פלסטין הם מזהירים כי מדובר בתחילתו של מהלך שמטרתו לגרש כליל את הערבים מההר

  • זושא מימון
  • כ"א אדר תשפ"ו - 15:45 10/03/2026
גודל: א א א

מנהג ה'אעתכאף' וניצולו להתפרעויות בשנים האחרונות

בשנים האחרונות מנצלים הערבים את מנהג האעתכאף (إعتكاف - בתרגום חופשי: התבודדות או התמסרות) שנהוג בעשרת הימים האחרונים של הרמדאן, להתבצרות ממושכת בהר הבית וליצירת פרובוקציות ומהומות, מטרת ההתבצרות נועדה למנוע מיהודים לעלות להר.

בשנת 2021 בה התרחשו פרעות שומר החומות,  ה"אעתכאף" העניק גב לאותן התפרעויות שהתקיימו מייד בסיום חודש הרמדאן באותה שנה.

השנה, בעקבות המלחמה עם איראן נסגר הר הבית לתפילות מוסלמים במהלך חודש הרמדאן, וכך גם ביום שישי האחרון ובימי ה'אעתכאף' שלאחריו ההר ריק מערבים, אירוע שהוא ככל הנראה חסר תקדים.

הפוסט של "חכמי הדת של פלסטין" - "הצעדים האלו אינם מקריים"

בפוסט שפירסמו חכמי הדת של פלסטין (חמאס) הובעו תסכול ואכזבה מהמציאות הזו ואף אלטרנטיבות שישמשו כתחליף ל"ריבאט"  ("עמידה איתנה") בהר הבית.

"עשרת הימים הראשונים של חודש הג'יהאד וה"ריבאט" חלפו על תושבי ירושלים ללא תפילות משמעותיות או נוכחות בולטת. הכיבוש מהדק את אחיזתו במסגד אל-אקצא ומונע מהמתפללים להגיע, וזאת לאחר שבשנה שעברה נרשמה נוכחות יוצאת דופן שהדאיגה את כוחות הביטחון" נכתב בפוסט.

בהמשך נטען כי מדובר במהלך אסטרטגי שנועד להצר את צעדיהם של המוסלמים בהר בהדרגה: 

"הצעדים הללו אינם מקריים; הם נועדו להפוך את היעדר התפילה והנוכחות למצב נורמלי וקבוע עבור הירושלמים, ובכך לסכל את פרויקט השליטה המלאה במסגד המבורך".

ולסיום ביקשו חכמי הדת להדגיש את הקשר הרוחני של המוסלמים להר הבית שאינו מוגבל בקום הפיזי לצד הזיכרון של מעשה גזילת האדמה על ידי הציונים: 

"האם ה"ריבאט" נעלם השנה? האם הירושלמי, שהיה רגיל להיאבק על אדמתו, נעדר גם הוא? מי שבלבו אהבה לאלוהים ולאל-אקצא, מי שמבין את משמעות השמירה על המקום ואת הצורך לשבור את כוחם של הציונים – אינו יכול לשכוח את האדמה שנגזלה ממנו. גם אם קיימת מגבלה פיזית, על המוסלמים בירושלים ומחוצה לה לשמור על קשר רוחני עז למקום. יש לפעול להגברת ה"ריבאט התודעתי" – שהמסגד יהיה נוכח תמיד במחשבה ובנפש. אם קולו של הירושלמי נחלש, חובה על כל מי שיכול לדבר להסביר את המתרחש: הפלישות, הניסיונות לייהוד והפגיעה במסגד, כדי שנוכל לעמוד איתן כפי שציווה האל".

תגובות (0) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי: